Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

İhtiyaç sahipleri ile gönül köprüsü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

LİSE ÖĞRENCİLERİ MAHALLE-MAHALLE, EV-EV DOLAŞARAK YARDIM ELİ UZATIYORLAR

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Kırıkkale’de mahalle mahalle gezerek ziyaret ettikleri evlerdeki yaşlı, engelli, bakıma muhtaç ve çeşitli sorunları olan ailelerin ihtiyaçlarını gideriyorlar. Bir yandan sağlık taraması yapan öğrenciler, diğer taraftan yeni bebekleri olmuş ailelerde de bebeklerin beslenmesi, bakımı, gelişimi ve diğer sağlık konularında bilgiler verdiler.

 

HEM YARDIM YAPIYORLAR, HEM DE EĞİTİYORLAR

Kırıkkale Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırladıkları “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” kapsamında kent merkezinde yalnız yaşayan, kronik hastalığı bulunan, engelli ve ihtiyaç sahibi yaşlılar ile yeni bebek sahibi olmuş aileleri evlerinde ziyaret ederek sağlık taraması yaptı. Öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte ziyaret ettikleri ailelerde büyüklerin tansiyon, şeker ve ateş ölçümlerinin yanı sıra kişisel hijyen kuralları, ağız bakımı ve diş fırçalama teknikleri hakkında bilgiler verirken yeni bebekleri olmuş ailelerde de bebeklerin beslenmesi, bakımı, gelişimi ve diğer sağlık konularında anneye eğitim verdiler. Öğrenciler, yaşlı kimsesiz, engelli ve bakıma muhtaç kişilere hizmet etmekten ve onların ihtiyaçlarını yerine getirmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Yaşlılarımızla, engellilerimizle kan bağımız artıyor. Onlara yardımımız dokunuyor” ifadelerini kullandılar.

 

PROJE HAZIRLANDI

Proje Koordinatörü ve Okul Müdür Yardımcısı Ömer Yağlı yaptığı açıklamada, yaşlı, engelli ve çeşitli sağlık sorunları yaşayan vatandaşlara hizmet etmenin önemli bir insanlık görevi olduğunu söyledi. Projenin uygulanmasında mahalle muhtarlarından da destek alarak projeyi hayata geçirdiklerini belirten Yağlı “Okul Müdürümüz Şevket Yurduseven, Müdür Yardımcımız Gülizar Başer ve öğrencilerimizle birlikte başlattığımız projede çok önemli kazanımlar elde etmiş olduk. Milli Eğitim Bakanlığının “Meslek Liseleri Mahallede Projesi” kapsamında bizler okul olarak bu projeyi daha da geliştirdik. Mahalle muhtarlıkları ile iş birliği yaparak tespitini yaptığımız bölgemizdeki yaşlı ve özellikle de yalnız kalan yaşlılarımızı öğrencilerimizle ziyaret ettik. Bu etkinliğimiz sayesinde yaşlılarımıza her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalıştık. Bu ziyaret vesilesiyle yaşlılarımızı sağlık taramasından geçirerek çeşitli sağlık konularına yönelik olarak da bilgiler verdik. Tansiyonlarına, şekerlerine bakarak rutin kontrollerini yaptık. Ailelerde sağlıkla ilgili genel bir tarama yaptık. Kişisel hijyen kuralları hakkında öğrencilerimiz bilgiler verdi” diye konuştu.

 

YENİ ANNEYE EMZİRME EĞİTİMİ

Projede görev alan Okulun Meslek Dersleri Öğretmeni Tülay Pehlivan da, proje kapsamında yeni doğum yapmış bir anneyi ve bebeğini ziyaret ettiklerini belirterek, “Ailemiz yeni anne olduğu için bebeğin problemlerini ve yaşayabileceği sıkıntılarından bahsettik. Anneye emzirme eğitimi verdik. Bebeğin gelişim ölçülerini aldık. Bebeğin yaşına göre normal olup olmadığına baktık. Gayet gelişimi güzel bir bebeğimiz var. Annenin yeme ve içmesinde nelere dikkat edecek bunlardan bahsettik. Bebeğin banyosundan masajına kadar, emzirme tekniğine kadar yaşayacağı problemlerle ilgili eğitim verdik. Öğrenciler açısından bu etkinliklerde anne ve bebekle iletişim kurularak okulda görülen dersleri burada daha da pekiştirmiş olduk. Dersin projeye dönüşerek uygulamalı hale gelmesi açısından güzel bir uygulama oldu” şeklinde konuştu.

 

AİLELERİ MUHTARLAR BELİRLİYOR

Projede görev alan öğrencilerden Murat Koçak ise, “Projemiz kapsamında mahalledeki yaşlıları, engellileri dolaşarak onların şekerlerine, tansiyonlarına, nabızlarına baktık. Evlerinde yapabileceğimiz elimizden gelen bütün yardımları yapmaya çalıştık. Onlara temizlik setleri dağıttık. Bu etkinlik aynı zamanda bize sahada eğitim görme imkanı da sağlamış oldu. Pratik yapmamız açısından iyi oldu. Ayrıca bu sayede mahallemizdeki yaşlılarımızla, engellilerimizle kan bağımız artıyor. Onlara yardımımız dokunuyor” dedi. Proje kapsamında muhtarlıkların belirlediği 10 aile ziyaret edilerek taramaların yapıldığı, taramalarda önemli sağlık sorunları görülmesi durumunda sağlık kuruluşlarına yönlendirme yapıldığı kaydedildi.

 

HABER MERKEZİ

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x