Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

İlaçlama çalışmaları devam ediyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü İlaçlama ekipleri yaklaşan yaz sezonunda daha etkili mücadele edebilmek amacıyla karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı mücadele çalışmalarına başladı.

 

MÜCADELE BAŞLATILDI.

Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü İlaçlama ekipleri yaklaşan yaz sezonunda daha etkili mücadele edebilmek amacıyla 4 araç ve 10 personelle karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı mücadele çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında İl Merkezi genelindeki yağmur drenaj ve kanalizasyon hatları ile dere yataklarında, durgun su yataklarında, gübrelik alanlarda, fosseptikler, sulama havuzları, süs havuzları, iş yeri ve binaların bodrumları gibi yerlerde sivrisinek ve karasinek larvalarına karşı mücadele başlatıldı. Kırıkkale Belediyesi ilaçlama çalışmalarını İl Merkezine bağlı tüm mahallelerde sürdürürken, ilaçlama çalışmaları kapsamında önümüzdeki aylarda da ergin karasinek ve sivrisineklere karşı da çalışmaların devam ettirileceği belirtildi.

 

HAŞEREYLE MÜCADELEDE ÇÖPE DİKKAT

Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin başında çöp ve evsel atıklar bulunuyor. İlaçlama çalışmaları kadar vatandaşların çöplerini de en doğru zamanda dışarı çıkarması gerekiyor. Akşam 20:00 ile 22:00 arasında çıkarılması gereken çöplerin zamanından önce dışarı çıkarılması sinek ve haşere üremesine neden oluyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x