Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

İlkyardım hayat kurtarır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İlkyardım hayat kurtarır

Sivil Sağlık eğitim ve İlkyardım arama Kurtarma Derneği Genel Merkez Yöneticileri Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktan Kaçmaz’ı makamında ziyaret ettiler.

 

GÖNÜLLÜ OLARAK İSTEĞİMİZ

Derneğin Kırıkkale Genel Merkezli olduğunu vatandaşlara sağlık ilkyardım ve her türlü sağlığı ilgilendiren yardım konularında eğitim vermek amacında oldukları yetkililer tarafından anlatıldı. Ziyarette konuşma yapan Sivil Sağlık Eğitim ve İlk yardım Arama Kurtarma Derneği (SEVİAD) Genel Başkanı Bülent Bozkurt, “Yılların bize vermiş olduğu sağlık eğitim alanında ve diğer alanlarda ki birikimlerimizi toplumun her kesimine ev hanımları da dâhil gönüllü olarak aktarmak istediğimizi, amacımız AFAT veya sağlık personelinin işlerini yapmak kesinlikle değildir” dedi.

 

BİLGİ SAHİBİ OLMAK

Bozkurt, “Halkımızın iyi niyetli yardım sever olduğunu fakat bilinçse yapılan yardım müdahalelerin insanlarımıza yarar dan çok zarar verdiğini, faaliyetlerimizin herhangi bir ihtiyaç halinde (inşallah olmaz) afet,deprem,trafik kazaları,patlamalar,gibi olumsuz durumlarda halkımızı bilinçlendirerek nasıl davranmaları gerektiğini ,nasıl yardımlarda bulunabileceklerini göstermek, olumsuz durumlar karşısında kendilerini koruyabilecekleri ayakta kalabilecekleri teknik konularda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla hareket ettiğimizi Yaşlı kesimimizin arttığı onların yaşamdan çekilmemesi için psikolojik destek vermek, büyüklerimizin faydalı işler yapabilmeleri için projeler hazırlamak istiyoruz” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x