Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Ermenek’te kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasına ilişkin, “İlkel şartlarda bir maden ocağı. Öncelikle, mahsur kalan 18 işçi sağ salim çıksın, ondan sonra denmesi gereken çok şey var” dedi.

 

“BİR SONU OLMALI”

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın annesi Adeviye Kavlak’ın (92) cenaze törenine katılan Atalay, cenaze namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Atalay, Ermenek’te kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasına ilişkin soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da dün akşam söylediği gibi “bu işlerin bir sonunun olması” gerektiğini söyledi.

 

“DENMESİ GEREKEN ÇOK ŞEY VAR”

İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini vurgulayan Atalay, “Orayı bir gidip görseniz sanki Afrika’nın en kenarında kalmış bir yer gibi. İlkel şartlarda bir maden ocağı. Öncelikle, mahsur kalan 18 işçi sağ salim çıksın, ondan sonra denmesi gereken çok şey var. İnsanlar bu olayların dün, bugün ve her gün olmasından yoruldu. İnsanlar ocak başlarında can veriyor.

 

“İŞVERENLER AYAK SÜRTÜYOR”

Bununla ilgili hükümet kadar işverenlerin de bu konuda çok ağır sorumluluğu var çünkü yeterince güvenlik tedbirleri alınmıyor. 10 liralık yemekten, 5 liralık servisten kaçıyorlar. Bunların son bulması lazım. İşverenler ayak sürtüyor. İşverenler karları azaldığı zaman rahatsız oluyor” diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
CABATLI
CABATLI
2 Kasım 2014 12:36

ADAY LİSTESİNİ GÜNCELLEMEYECEKMİSİNİZ. ÜÇ-BEŞ OYLA LİSTEYE KOYDUKLARINIZ. AMACINIZ NEDİR?

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu