Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

İnsan paylaşmak ve sevmek için okur

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

‘81 İLDE KİTAP OKUYORUZ’ ETKİNLİĞİ 5 YAŞINDA
52’nci Kütüphane Haftası kapsamında tüm ülke genelinde yapılan ve bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ etkinliği Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Sümerlerin yazılarıyla binlerce yıl önce başlayan okuma yolculuğunun 2016 yılında da devam ettiğini söyleyen Müdire Atay, “Yeni yolculuklara çıkmak, keşfetmek, üretmek, paylaşmak ve sevmek için insan okur!” dedi.
 
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen ’81 İlde Kitap okuyoruz’ etkinliğine Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Zeliha Atay, İl Halk Kütüphanesi öğretmenleri, okul öğretmenleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinliğe katılanlara il Halk Kütüphanesi tarafından kitaplar dağıtılırken, etkinlikte konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Zeliha Atay, “Bireysel ve toplumsal gelişmenin temel yapı taşlarından biri olan kütüphanelere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık düzeyinin geliştirilmesi ve kütüphanelerin bilgiye erişimdeki vazgeçilmez rolüne dikkat çekilmesi amacıyla her yıl Mart ayının son haftası yurt çapında Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır”
 
MEYDANLARDA OKUYORUZ
Sümerlerin yazılarıyla binlerce yıl önce başlayan okuma yolculuğunun 2016 yılında da devam ettiğini belirten Müdire Atay, “Yeni yolculuklara çıkmak, keşfetmek, üretmek, paylaşmak ve sevmek için insan okur! 81 ilde, ilçelerde, okullarda, meydanlarda kitap okuyoruz. Kütüphane, farklılığı kabul etmenin, hoşgörünün kaynağıdır. Kütüphane, aydınlıktır; aydınlatandır. Kütüphaneler bir şehrin kalbidir. Kütüphaneler sahip olduğu çeşitli eserlerle muazzam sayıda kaynaklarla, kullanıcılarına farklı kültür ürünlerini gözlemleyerek öğrenme fırsatım sunarak, toplumların kültür birikimlerinin korunmasını yaşatılmasını ve kültürel mirasın geleceğe aktarılmasını sağlar. Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi çalışanları olarak bizler bilginin ve eğitimin gücüne inanıyoruz. Bu doğrultuda kütüphanemizin gelişimine katkıda bulunan tüm kullanıcılarımıza, Kütüphanemizin halkımıza tanıtılmasında bize her zaman destek olan Basın Mensuplarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu