Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

‘İnsanlık ölmemiş’ işte ispatı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Parasını bankamatikte unutan vatandaş işlem fişinden bulundu, parayı bulan ve 3 gün boyunca sahibini arayan Savaş Salar, ‘İnsanlık ölmedi’ dedirtti.

500 TL UNUTUP GİTTİ

Kırıkkale Anadolu iletişim Meslek Lisesi ( Atatürk Ticaret Meslek Lisesi) memurlarından Savaş Salar bir bankanın ATM’sinden para çekmeye gittiğinde, para  gözünde 500 Liranın olduğunu gördü. Kendi işlemini yapmadan banka güvenliğini aradı ancak hafta sonu tatilinden dolayı hiçbir yetkiliye ulaşamadı. Parayı unutan vatandaşın, geri gelme ihtimalini düşünerek 2 saat boyunca ATM önünde bekledi. Ancak parayı soran kimseye rastlamadı.

İŞLEM FİŞİNDEN BULUNDU

Hafta sonu paranın sahibini bulamayan Salar Pazartesi günü bankaya giderek, işlem yaptığı fişten bir önceki işlemin kime ait olduğunu sordu. Banka yetkilileri işlem sırasına göre paranın sahibini buldu. Paranın sahibi ise büyük bir şirket çıktı. Salar, 3 günlük arayışının ardından bankaya gelen şirket yetkilisine parayı teslim etti. Şirket yetkilisi Salar’a örnek davranışından dolayı teşekkür ederek, “Biz bir elemanımızı bankamatikten işlem yaptırmaya göndermiştik. Eleman para alamadığını beyan etmişti. Sonradan hesaplarımızdan 500 liranın eksik olduğunu gördük. Bu parayı duyarlı vatandaşımız iade etmemiş olsaydı başka şeyler düşünmüş olacaktık” dedi.

‘HELALİNDEN KAZANMAK VARKEN…’

Salar ise, “Parayı iade etmek için 3 gün boyunca şahsı aradım ama bulamadım. Bankaya iade etmeye geldim. Allah hak etmediğim bir parayı harcamayı nasip etmesin. Evet düşük maaşla yaşamımı sürdürüyorum ama helalindan kazanmak varken harama neden tenezzül edeyim” dedi. (Haber Arif Çakıroğlu)

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu