Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

İnsanlık ve utanç ayıbıdır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, “Mescid-i Aksa ile ilgili yaşanan süreç, bir insanlık ve utanç ayıbıdır. Bu ancak Firavunların ve Nemrutların düşünebileceği kadar uç bir durumdur.” dedi.

 

KUTSAL MABETLERDEN BİRİ

Kaya, Celal Bayar Parkı’nda AK Parti İl Teşkilatı ve belediye başkanlarıyla gerçekleştireceği toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, daha başarılı hizmet için istişare edeceklerini söyledi. İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine değinen Kaya, bütün İslam dünyasının hoş olmayan bir tabloyla karşı karşı olduğuna dikkati çekerek, yeryüzünde Müslümanlar için en kutsal mabetlerden birisinin Kudüs ve Mescid-i Aksa olduğunu vurguladı.

 

HAYAL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Mescid-i Aksa ile ilgili yaşanan sürecin, bir insanlık ve utanç ayıbı olduğuna işaret eden Kaya, şunları söyledi: “Bu ancak Firavunların ve Nemrutların düşünebileceği kadar uç bir durumdur. Hiçbir dinin mensubu, kim neye inanırsa inansın onların ibadet etme hürriyetini kısıtlamaya kalkmak, hele hele semavi dinler arasında böyle bir şeyi hayal etmek mümkün değil. Dolayısıyla İsrail’in bu yaptığı hatadan döneceğini ümit ediyorum. Telin ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Bu zulmün inşallah en kısa zamanda ortadan kalkmasını Rabbim lütfeylesin.”

 

İL, İLÇE VE BELDE KONGRE SÜREÇLERİ

Kaya, teşkilattaki kongre süreçlerine değinerek, delege seçimlerinin çoğunun yapıldığını, nüfusu 5 binin altındaki beldelerde ise atamaların gerçekleştirildiğini belirtti. Atamaların büyük bir çoğunluğunun bittiğini ifade eden Kaya, “Şimdi nüfusu 5 binin üzerindeki beldelerimizin ve ilçelerimizin kongre süreçleri başladı. Arkasından da il kongreleri başlayacak. 2018 yılının Ocak, Şubat ayı gibi de il kongrelerimizi tamamlamış oluruz. AK Parti’nin 6. Büyük Olağan Kongre süreci inşallah 2018’de gerçekleşmiş olacak. Daha dinamik, zinde ve 2023 hedeflerine koşan bir teşkilat ve yerel yönetimleri hep birlikte inşa edeceğiz.” diye konuştu. Toplantıya, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x