Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

İŞ-KUR AŞÇI YETİŞTİRİYOR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İş-Kur ile Halk Eğitim Merkez (HEM) Müdürlüğü’nün işbirliğinde açılan Aşçı Çırağı kursuna genç kızlar rağbet gösteriyor.
HEM Müdürlüğü’nde 20 bayanın katılımı ile açılan kursun öğretmeni Mustafa Karaduman yaptığı açıklamada, “20 kişi olan kursiyerlerimize İş-Kur tarafından günlük olarak verilen 20 TL harcırah ödemesinin yanı sıra Halk Eğitim Merkezi Aile ve Tüketici Hizmetleri atölyesinde kurslarımız temel aşçılık kuralları, hijyen ve sanitasyon besin öğeleri gibi branşlarda eğitim verilmektedir. Amacımız, kursa katılanları aşçı çırağı olarak meslek sahibi olmalarını sağlamaktır” dedi.
Kurs süresince tüm yemek çeşitleri, tatlı ve pasta yapımı teknik olarak öğretilirken, meslek sahibi olabilmenin heyecanını yaşadıklarını belirten kadın kursiyerler, amaçlarının hem aile bütçesine katkı sağlamak, hem de yakınlarına en iyi yemekleri sunmak olduğunu söylediler.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x