Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

İşçi çocukları şehitleri unutmadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇADER), çocuk kulübü üyeleri şehitliği ziyaret ederek dua etti. Gaziler Günü sebebiyle dernek ve çocuk kulübü üyeleri Kırıkkale Şehitliğini ziyaret ederek tek tek dua ettiler.

Kahramanlığın taçlandığı bir gün

 Çocukların geçmişlerini bilmeleri, milli ve manevi değerlerini tanımaları, bu değerlerine sahip çıkarak gerekli sorumluluğu hissetmeleri amacıyla şehitlik ziyaretini gerçekleştirdiklerini açıklayan TÜMÇADER Başkanı Cengiz Acar, ziyarete çocukların ilgi göstermeleri kendilerini memnun ettiğini söyledi.   Gaziler Gününün gaziler açısından bir şeref günü niteliğinde olduğunu dile getiren Acar, “19 Eylül Gaziler Günü, savaş meydanlarında canını ortaya koyarak, aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günüdür. Diğer bir anlatımla da 19 Eylül Gaziler Günü, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür” dedi.

“Şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış askerdir”

Şehitlik şerbetini içemeyen vatan evlatlarının hak ettikleri gazilik unvanının tüm gaziler tarafından büyük bir onur ve gurur ile taşındığını dile getiren Acar, “Şehit nurlanmış, gazi ise onurlanmış askerdir. Gazilik Türk vatan severliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı, gazi ise, bu destanı yazan kahramanın adıdır. Ulu önder Atatürk de Gazi unvanı ile anılmaktan büyük gurur ve onur duyduğunu her yerde ifade etmiştir.

“…Tarihe bağlılığın ifadesidir”

Milli Bağımsızlığımızı, vatanın millet ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek milli görevimizdir. Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malul veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak, onlara saygılı olmak, milletimizin tarihine ve mazisine bağlığının ifadesidir” diye konuştu.

“Hiçbir zaman unutulmamalıdır”

Acar, “Gaziler, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarıdır. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla Türk Milletinin azmini, gücünü ve kudreti ortaya bir kez daha sergilenmiştir. Şanlı tarihimizin zaferleri ve bu zaferlerin kahramanları hiçbir zaman unutulmamalıdır” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu