Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

İşçilerden ücretsiz zeytin dalı mesaisi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İşçilerden ücretsiz zeytin dalı mesaisi

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Kırıkkale Silah Fabrikası çalışanları Afrin’de Zeytin Dalı Harekatında mücadele eden Türk ordusuna destek amacıyla gönüllü olarak ücretsiz hafta sonu mesaisi yaptı.

DİLEKÇE VERDİLER

Bir araya gelen MKEK Kırıkkale Silah Fabrikası işçileri fabrika müdürlüğüne verdikleri dilekçelerle hafta sonu gönüllü olarak çalışmak istediklerini belirttiler. Afrin’de süren operasyona destek amacıyla gönüllü ücretsiz mesai talepleri kabul gören işçiler hep birlikte tatil günlerinde fabrikaya gelerek çalışmaya başladılar. İşçilerin mesaisine bizzat katılarak tezgaha geçip çalışma yapan Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Zekai Tufan “Bugün, Mehmetçiğimizin Afrin’de yaptığı harekatın kararlılığını vurgulamak ve çalışma arkadaşlarımızın dik duruşunu sergiliyoruz. Ben Silah Fabrikası eski çalışanı olan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak adına hepinize teşekkür ediyorum. Bizler, ecdadı 600 yıl dünyaya hükmetmiş milletin insanlarıyız. Çanakkale’de yedi düvele karşı zafer kazanmış Mehmetçiğin, kucağında bebeğiyle birlikte mermi taşıyan anların, ilkesi yurtta sulh cihanda sulh olan Mustafa Kemal Atatürk’ün nesilleriyiz. Bu duyarlı davranışınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

GÖNÜLLÜ ÇALIŞMA KARARI

İşçilerin aldıkları karar hakkında açıklamalarda bulunan fabrika çalışanı aynı zamanda Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Sekreteri Levent Öztürk’te, “İşçi arkadaşlarımız askerlerimizin yanlarında olarak onlarda vatana faydalı olmak için bugün için iş başı yaparak bizlerde varız dediler. Ülkemiz için, vatanımız için, ordumuzun silah üretimini daha da artırmak için hafta sonu tatillerini askıya alarak gönüllü çalışma kararı alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün için çalışma kararı alarak silah fabrikamızda ne görev verildiyse harfiyen yerine getirmenin mutluluğunu yaşadık. Afrin’de görev alan Mehmetçiklerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun.” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x