Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

İşçilerin “servis aracı” protestosu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırşehir’de, servis araçlarına alınmadıklarını iddia eden lastik fabrikası işçileri, Ankara-Kayseri karayolunda protesto yürüyüşü yaptı.

 

POLİS EKİPLERİ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, yaklaşık bir hafta önce meydana gelen iş kazası ve devam eden toplu sözleşme görüşmeleri hakkında bilgi vermek için üye işçileri vardiya çıkışında lastik fabrikası önünde topladı. Bu sırada, fabrika önünde bekleyen servis otobüsleri, işçileri almadan hareket etti. İşçiler, araçların kendilerini almaması üzerine durumu protesto etmek için Ankara-Kayseri karayoluna çıkarak, Kırşehir istikametine doğru yürüyüşe geçti. Polis ekipleri Ortaköy Yol Kavşağında güvenlik önlemi alarak, işçilerin önünü kesti. Bölgeye çevik kuvvet ekibi sevk edildi.

 

PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ YAPTILAR

Yürüyüşün sonlandırılması için yapılan görüşmelerin olumlu sonuç vermesiyle servis otobüsleri Ortaköy Yok Kavşağına yönlendirildi. Otobüslere binen işçilerin gidecekleri yerlere bırakılmasıyla yürüyüş olay çıkmadan sonlandırıldı. Sefer, gazetecilere yaptığı açıklamada, fabrika yönetimiyle devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması nedeniyle 22 Haziran’da grev kararı aldıklarını söyledi. Fabrika önünde işçilere toplu sözleşme görüşmeleri ve iş kazası ile ilgili bilgi verirken otobüslerin hareket ettirilmesi ve işçilerin alınmaması üzerine yürüyüş yapıldığını ifade eden Sefer, başlangıçta protesto gibi bir niyetlerinin olmadığını dile getirdi.

 

22 HAZİRAN’DA GREV KARARI

Sefer, “Bizim sözleşme görüşmelerimiz var şu anda. 22 Haziran’da grev kararımız var. Süreci anlatan bir toplantı yapıyorduk. İşçi arkadaşlarımıza süreci anlatırken  işveren ya da yetkilisi ya da her kimse otobüsleri şehre yönlendirince biz orada kaldık. Ondan sonra da yürüdük. Biz bir protesto yürüyüşü için çıkmadık yola. Normalde işçi arkadaşlara toplu sözleşmeyi anlatmak ve geçen hafta vefat eden arkadaşımızı anmak için kısa bir açıklama yapacaktık. Otobüsler şehre yürüyünce biz de onun ardından yürümek zorunda kaldık.” dedi. AA

 

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x