Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKırıkkale

İŞKUR öğrencilere iş aramayı anlattı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İŞKUR, öğrencilere iş aramayı anlattı
Bahşılı Hacı Hidayet Doğruer  Çok Programlı Anadolu Lisesinde İşkur tarafından öğrencilere meslek tanıtımı yapıldı. İş arama becerilerinin geliştirilmesi konusunda bilgilerin verildiği eğitimde, öğrenciler pür dikkat eğitimi dinlemeleri gözlerden kaçmadı.
Bizde bilmiyorduk öğrendik
Bahşılı İlçe Kaymakamı Harun Ersin POLAT, Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürü Nazım ULU, Bahşılı Hacı Hidayet Doğruer  Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Eren ARSLAN ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen meslek tanıtım gününde İşkur,  İş ve Meslek Danışmanları tarafından öğrencilyere İş Arama Becerileri hakkında açıklamalarda bulunuldu. Eğitim toplantısında konuşan İlçe kaymakamı Harun Ersin Polat, “İşkur’un bu çalışması gerçekten çok güzel bir olay.  Ben 2000 yılı Selçuk Üniversitesi  Kamu Yönetimi mezunuyum, mezun olana kadar  CV nasıl hazırlanır, iş nasıl aranır bu bilgiler bize verilmedi. Bu kapsamda iş kur personel ve idarecilerine teşekkür ediyorum.” Dedi. İlçe Kaymakamı Polat, eğitim toplantısında kaymakamlık mesleği hakkında genel bilgiler verirken öğrenciler ile karşılıklı sohbet  etti.
Ulu, amaçlarını anlattı
Eğitim toplantısında konuşan İşkur il Müdürü Nazım ULU ise, 4904 Sayılı Kanunla kurumumuza verilen görevlerden biriside “ öğrencilere ve iş arayanlara mesleki rehberlik hizmeti sunmak olarak belirlenmiştir. Ulusal İstihdam Stratejisi ve 10. Kalkınma Planında yer aldığı üzere “özel politika gerektiren gruplara hizmet sunumu” çalışmalarına başlanması planlanmış ve bu kapsamda da öğrencilere ve meslek seçim aşamasındaki gençlere yönelik olarak “Meslek Tanıtım Günleri” düzenlenmeye  başlanılmıştır. Bu kapsamda Meslek Tanıtım Günleri  İle; Yanlış meslek seçiminin bireye ve topluma olumsuz etkilerinin önlenmesi, Kurumumuzun ve faaliyetlerinin gençler  ve aileleri tarafından bilinirliğinin arttırılması, Meslek danışmanlığı hizmetlerine yeni bir yaklaşım getirilmesi amaçlanmıştır.”dedi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu