Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

İŞKUR’dan işsizlere çağrı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

İŞKUR, Nisan ayında 176 bin iş ilanına çıktı. Sadece 70 bin kişi yerleştirildi, 100 bin iş hâlâ boşta. İŞKUR ‘İş var. Çalışmak isteyen herkesi bekliyoruz’ duyurusunda bulundu.

 

İşsize 2 bin lira maaş

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işe yerleştirecek eleman bulamıyor. Kurum, sadece Nisan ayında 100 bin açık işe yerleştirme yapamadığını açıkladı. İŞKUR, iş arayan veya işini beğenmeyen vatandaşları İŞKUR’a davet ederek, başvuru yapan işsizlere birçok tekliflerinin olacağı duyurusunda bulundu. Sadece Nisan’da 176 bin eleman arandı.  Bunun 70 bini karşılandı. 100 bin hâlâ boşta. Kısacası iş var. Hükümet, işsizlik maaşı ile ilgili 6 önemli adım atacak. Hem maaş süresi uzatılacak, hem de verilen paraya kademeli artış yapılacak. Mevcut sistemde 476,95 ile 953,90 TL arasında değişen işsizlik parası veriliyor. Primi yüksek yatanlar işsiz kaldığında daha fazla para alacak. Edinilen bilgiye göre, işsizlik maaşında tavanın 2 bin liraya çıkması bekleniyor. İşsizlik maaşı alma süresinin de 10 aydan 16.5 aya çıkarılması planlanıyor.

 

Belgesiz sıvacı olunamayacak

Tehlikeli ve çok tehlikeli işler olarak belirlenen 40 meslekte çalışanlar için mesleki yeterlilik belgesine sahip olma zorunluluğu getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre; alçıcı, sıvacı, alüminyum kaynakçısı, bacacı, betoncu, duvarcı, boyacı, iskele kurulum elemanı, seramik karo kaplamacısı gibi mesleklerde çalışabilmek için mesleki yeterlilik belgesi zorunlu oldu. Bu mesleklerde söz konusu belgeye sahip olmayan kişiler, bir yıl sonra çalıştırılamayacak.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu