Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleKöşe Yazıları

Islah Edilmeli!..

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tam olmasa da,

Sonradan edindiğim fakat çok samimi olduğum bir arkadaşım şöyle dedi,

Geçtiğimiz hafta internet sitesinde okuduğu haber üzerine:

“ Adınız gazeteci, her konuda fikriniz, her fikre bir diyeceğiniz var oğlum!.. Tibet’te kör dalaylama gördü, Mısır’da sağır sultan duydu…  siz ne duydunuz, ne görüyorsunuz belediye parklarında yaşanan keşmekeşliği… Adam; evinin salonunda ki kanepede o şekilde kaykılarak otursa, hanımından veya gelininden kırk kere ikaz alacakken herkese ait olması gereken yeri hoyratça kullanıyor, kimse ses çıkarmıyor. Kırıkkale sanki erkeklerden, erkek emeklilerden oluşan bir şehir… Dinlenmeye, vakit geçirmeye, açık havada birkaç arkadaşı ile buluşup iki satır kelam etmeye bir tek onların ihtiyacı ve hakkı  var!.. Her yer onlara ayrılmış, her şey onlar üzerine kurgulanmış. Kadınların; ev- iş-emekli fark etmez,  yada öğrenci kızlarımızın hiçbir hakkı yok…  Onlar makineden, onlar robot, sanki onlar hiç olmadı, hiç yaşamıyorlar memlekette. Canları sıkılmıyor, temiz havada birkaç arkadaş bir araya gelip iki lafın belini kırmak istemiyorlar. Yapılan veya yapılmakta olan hizmetlere bir diyeceğimiz olamaz,  oy verelim vermeyelim yapılan güzel şeyleri alkışlamak boynumuzun borcu lakin; Sivas da olduğu gibi pembe parklar-taksiler icat etmeden, Elazığ’da pembe otobüsler, veya git gide radikalleşen ülkede ayrımcılığa çanak tutmadan birlikte ve hep beraber kardeşçe, cinsiyet ayırımı gözetmeksizin insanca yaşamanın yollarını bulmalıyız… madem ki hedefimiz muasır medeniyetler seviyesine çıkmak, o halde hep beraber gereğini yerine getirip çıkış noktasını bulmalıyız… Bu işte en büyük görev de siz gazetecilere düşmekte” dedi…

Haklı!..

Herkesin özeli özel…

Ama kamuya ait olan her yer,

Alan-meydan,

Park, bahçe,

Plaj,

Cadde-kaldırım vs. ortak kullanıma tabi olup, isteyen canının istediği  gibi davranamaz veya o şekli çağrıştırabilecek harekette bulunamaz.

Çözümü noktasında bir gazeteci olarak sabaha kadar kafa yordum cinsiyet ayrımı olmaksızın, başlarına bekçi-polis dikmeden herkesin bir arada kardeşçe kamu malını ortak kullanabilmesi adına.

!!!!!!!!!!

Aklıma hemcinslerimin,

Eğitilmeleri,

Ve

ıslah edilmelerinden başka hiçbir şey gelmedi…

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x