Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

İslam dünyasının en zorlu döneminden biri

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı nedeniyle açıklamalarda bulundu.  Vurgun, Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye dahil olmak üzere İslam dünyasının tarihin en zorlu dönemlerinden birini yaşadığını belirtti.

 

FARKLI GELİŞMELER YAŞANIYOR

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, ”Son dönemde yaşanan gelişmeler Müslüman’ın Müslüman’dan başka dostu olmadığını bir kez daha ortaya koymuştur. Bu gelişmelerden gereken dersleri çıkarmalı, bu sinsi planlara karşı uyanık olmalıyız” değerlendirmesini yaptı. Faruk Vurgun, ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye de dâhil olmak üzere İslam dünyasının tarihin en zorlu dönemlerinden birini yaşadığını belirtti. Rahmet ve mağfiret ayı olan ramazanın ve bu ayda yaşanan manevi iklimin Müslümanların birlik ve beraberliğine İslam âleminin kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulunan Vurgun, “Bu manevi iklimi en iyi şekilde değerlendirmeli, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeliyiz. İslam ülkeleri sinsi kuşatmaların acımasız işgallerin hedefi halindedir. Son dönemde yaşanan gelişmeler Müslümanın Müslümandan başka dostu olmadığını bir kez daha ortaya koymuştur. Bu gelişmelerden gereken dersleri çıkarmalı bu sinsi planlara karşı uyanık olmalıyız.” ifadesini kullandı.

 

İSLÂM ÂLEMİ’NİN RAMAZANINI KUTLUYORUM

“Avrupa Birliği gibi gereksiz ve karanlık maceraların peşinde koşmak yerine İslam Birliği’ni kurmanın mücadelesini vermeliyiz” görüşüne yer veren Vurgun, mesajında şunları kaydetti: “Eğer Türkiye, AB’nin vize için koştuğu 79 şarta gösterdiği çabayı, Müslümanların birlik ve beraberliğine gösterseydi, bugün İslam dünyası çok daha farklı olurdu. Dilerim, bu mübarek ayda yapacağımız ibadet ve çalışmalar, bir an evvel İslam birliğinin kurulmasına vesile olur. Cenab-ı Hak bizlere, gücün değil hakkın hâkim olduğu ‘Yeni Bir Dünya’nın kurulması için şuurlanma ve çalışma gücü verir. Bu duygularla milletimizin ve İslâm Âlemi’nin ramazanını kutluyorum, huzur ve kardeşlik içinde bayrama kavuşmayı temenni ediyorum.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu