Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleKültür SanatManşetYaşam

‘İslamiyete kanını verdi‘

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hz. Hüseyin ve 71 kişinin Kerbela’da şehit edilmesinin 1374. yıldönümü nedeniyle Bab-ı Ali Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen anma programı geniş katılımla gerçekleştirildi. 

‘ACILAR TAZELİĞİNİ KORUYOR’

Hz. Hüseyin ve 71 kişinin Kerbela’da şehit edilmesinin 1374. yıldönümü nedeniyle Bab-ı Ali Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen anma programı geniş katılımla gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Bab-ı Ali Vakfı Şube Başkanı Haydar Arat, Kur’an-ı Kerim ayetlerinden örnekler vererek, aradan 1374 yıl geçmesine rağmen acıların yürekteki tazeliğini koruduğunu belirtti. Arat, “Hz. Resuli Ekrem’in mektebi iyi okunsa ve iyi tanınsa idi HZ Fatma’nın evi yıkılmaz. Ve savaşlarda olmayacaktı. Firavunun zulümleri olmaz ilahi nimetler olurdu. Peygamberler döneminden sonra İslam dinine o kadar darbe vuruldu ki HZ. Hüseyin döneminde artık İslamiyet ölümcül bir hale gelmişti. Hz. Hüseyin’in kanı İslam dininin kanı ile aynı grupta olduğu için İmam Hüseyin kendi kanını İslamiyet’e vererek, onu yeşertti” dedi.

‘PARMAKLARIMIN ARASINDAKİ CENNETİ GÖRÜN’

Etkinlik İlahiyatçı Yazar Akın Caba’nın konuşmalarıyla devam etti. Hz. Hüseyin’in İslamın bugünlere gelmesinde büyük rolünün olduğunu ifade eden Caba, “Hz. Hüseyin Mekke’den Kerbela’ya yola çıktığında peşinde binlerce insan vardı. Bu insanların birçoğu Hz Hüseyin’in iktidara geçeceğini düşünüp onlara katılmıştı. Bunların birçoğu yolda doğruyu anlayıp onlardan ayrıldı. Kerbela’ya yaklaşınca kalanlardan bir kısmı da canlarından korkup ayrıldı. Çünkü Hz. Hüseyin kendilerine eşlik eden herkesin şehit olacağını söyleyip isteyenin ayrılabileceğini söyledi. Ve son kalan 72 can da bu yolda şehit edilmiştir. Hz. Hüseyin kendisi ile 72 canı şehit ederek İslam’ın bugüne gelmesini sağlamıştır. Hz. Hüseyin son gün yanında kalan bu 72 kişiye dönüp 2 parmağını açarak “Gelin parmaklarım arasından cennetteki yerinizi görün” diyerek onlara cenneti müjdelemiştir” ifadelerine yer verdi.

TURGUT KERBELAYI ANLATTI

Etkinlikte Alevi Dedesi Rıza Ulusoy da selamlama konuşması yaptı. Ulusoy’un konuşmasının ardından Kurtlar Vadisi senaristi ve Aşkın Şehidi ile Aşkın Elçisi isimli kitabın yazarı Ahmet Turgut, Kerbela hakkında genel bir bilgi verdi. Etkinlikte ilahi ve mersiyenin ardından vahdet ve birlik duası yapıldı.

 

 

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu