Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

İsrail devlet terörü uyguluyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılara ilişkin, “İsrail’in bu yaptığı yeni değil, İsrail şu anda tam bir devlet terörü uyguluyor” dedi.

İnsani yardım için çalışmalar sürüyor

Atalay, partisinin il başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, İslam coğrafyasında çok üzücü olaylar cereyan ettiğini ve özellikle mübarek Ramazan ayı içerisinde Gazze’de yaşananların kendilerini çok yakından etkilediğini, üzdüğünü ve düşündürdüğünü söyledi. Bu konuda insani yardımlarla ilgili yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Atalay, “Bölgeye insani yardım iletme konusunda hem TİKA hem AFAD yoğun bir çalışma içerisinde ve oraya yardımlar götürüyoruz, ulaştırıyoruz. Kimi Birleşmiş Milletler (BM) kanalıyla kimi kendi bulduğumuz imkanlarla.

Gayriinsani politika yürütüyorlar

Bir yandan da siyasi çalışmalar, girişimler sürüyor. İsrail’in bu yaptığı yeni değil, İsrail şu anda tam bir devlet terörü uyguluyor ve BM’ye rağmen uluslararası camianın bütün tepkilerine rağmen yine o kendi gayriinsani politikasını sürdürüyor. Bu da bütün dünyanın gözleri önünde oluyor. Dünya da bütün bunları herhalde görüyor ve ders alıyor” ifadesini kullandı.

En aktif ülkelerden birisiyiz

Atalay, bu konularda Dışişleri Bakanlığı’nın ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ve çalışmalarının olduğunu belirtti. Başbakan’ın ve Dışişleri Bakanı’nın sürekli Halid Meşal ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la görüştüğünü anlatan Atalay, Türkiye’nin bu konuda en aktif ülkelerden biri olduğunu ifade etti.

Dünyanın görmesini bekliyoruz

Atalay, mübarek Ramazan ayında oradaki insanların acılarını paylaştıklarını belirterek, “Onlara yardım ulaştırmak için çalışıyoruz. Bu konuda inşallah en ileri şekilde alınacak tedbirleri hükümet olarak alıyoruz. Dünyanın bunları görmesini bekliyoruz. Başbakanımızın dün dünyaya çağrısı vardı” dedi

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu