Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

İşte belediye projeleri

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, proje çalışmalar hakkında genel değerlendirmelerde bulundu. Göreve geldikleri günden itibaren halka söz verdikleri şekilde çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Saygılı, “Göreve başladığımız ilk günden itibaren halkımıza söz verdiğimiz şekilde çalışmaya başladık. Bir kurum olarak Belediyenin kaynaklarını değerlendirmeye aldık. İnsan kaynağı, mali kaynak, malzeme ve araç kaynağı ve diğerlerinin tespitini yaptık. Güzel hizmetlerin devamlılığını sağladık. Bir yandan da yeni hizmetler üretmek için gayretimizi ortaya koyduk” dedi.

ESKİ BAŞKANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
MKE Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Güç Birliği Mütevelli Heyeti toplantısının gündem maddesi Kırıkkale Belediyesi proje ve çalışmaları oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay’ın da katıldığı toplantıda konuşmasına 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde halkın sandıkta tercihini ortaya koyduğunu ifade ederek, “ Halkımız 5 yıllığına belediyemizi yönetme ve şehrimize hizmet etme görevini ve emanetini şahsımıza tevdi etti. 3 Nisan 2014 tarihinde de resmen göreve başladık. Kırıkkale’ye hizmet etmiş eski belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadesinde bulundu.

PERSONELİMİZLE BİR ARAYA GELDİK
Saygılı proje çalışmalarını şöyle anlattı; “Göreve başladığımız ilk günden itibaren halkımıza söz verdiğimiz şekilde çalışmaya başladık. Bir kurum olarak Belediyenin kaynaklarını değerlendirmeye aldık. İnsan kaynağı, mali kaynak, malzeme ve araç kaynağı ve diğerlerinin tespitini yaptık. Güzel hizmetlerin devamlılığını sağladık. Bir yandan da yeni hizmetler üretmek için gayretimizi ortaya koyduk.

YENİ BİRİM MÜDÜRLÜKLERİ İHDAS ETTİK
Plan Proje Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü kuruldu. Pasif durumdaki bazı müdürlükler (Mezarlık Müdürlüğü, Hal Müdürlüğü gibi) aktif hale getirildi.

HALK GÜNÜ ETKİNLİĞİNİ BAŞLATTIK
Belediyemiz ile halkımız arasına yeni bir köprü kurduk. Her Perşembe günü saat 10.00 ile 12.00 saatleri arasında Meclis salonumuzda vatandaşımızla bir araya geliyoruz. Randevu almadan, aracı olmadan halkımızı doğrudan dinliyoruz. İlgili birimlerimiz gelen sıkıntı ve şikayetlere karşı hemen harekete geçiyorlar. Süreci bulunan taleplerde ise vatandaşımızın iletişim bilgilerini not alarak dönüş sağlanıyor. Kasım ayı sonuna kadar 30 Halk Günü etkinliği gerçekleştirildi. Ve bu süreç içerisinde 2000’in üzerinde talep ve şikayet alınarak % 75 oranında da çözüme kavuşturuldu.

DOĞAL AFETLERE KARŞI KRİZ YÖNETİMİ OLUŞTURDUK
İlimizde meydana gelen doğal olaylarda zararı en aza indirebilmek için Kriz yönetimi ihdas ettik. Haziran ayında son yılların en şiddetli yağışları gerçekleşti. Sel suları bir çok semtimizde hayatı olumsuz etkiledi. Bu konuda İtfaiye Müdürlüğünde kriz masasını kurduk. Tüm ekiplerimiz program dahilinde en ücra köşelere kadar ulaşmaya çalıştılar. Vatandaşımızın zararını en aza indirmek için koordineli bir çalışma gerçekleştirdik. Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Beşir Atalay’ın da destekleri ile AFAD aracılığıyla Belediyemizin ve vatandaşlarımızın zararının bir kısmının tazmini sağlandı. Belediyemizin bütün unsurları sel felaketinde vatandaşımızın yanında oldu. Ağır sonuçlar doğurması beklenen bir felaket, en az zararla atlatılmış oldu.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALARIMIZA HIZ KAZANDIRDIK
Ramazan etkinliği projeleri yaptık. Şehrimiz Cumhuriyet Meydanında Ramazan Meydanı düzenlemesi yaparak Ramazan ayına yakışır etkinlikler düzenledik. Geç saatlere kadar vatandaşlarımız oldukça yoğun ilgi gösterdi. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza şehrimiz hayırseverlerinden toplamış olduğumuz yardımları Sosyal Konseyimiz vasıtasıyla dağıtımını gerçekleştirdik. Halen yardım çalışmalarımız devam etmektedir. Şehrimizde bulunan mülteci konumundaki başta Suriyeliler olmak üzere ülkelerini terk etmek zorunda kalan kardeşlerimize muhacir ensar kardeşliği çerçevesinde kardeş aile çalışması başlattık. Vatandaş arazilerindeki belediye hisselerinden kaynaklanan tapu sorununu çözdük Yaklaşık 15 yıldır sorun olan DOP kesintileri nedeniyle vatandaş arazilerinde bulunan Belediye hisselerinin üzerindeki hacizleri kaldırarak vatandaşlarımıza tapu vermeye başladık.

YAPIM ÇALIŞMALARI
Mahallelerde asfalt, kaldırım ve kilit parke çalışmalarını hızlandırdık. Çevre mahallelerden başlayarak öncelikle vatandaşlarımızın mağdur olduğu ve sıkıntı yaşadığı semtler, caddeler ve sokakların tespiti yapıldı. Eylem planı hazırlayarak ve bu plan doğrultusunda çalışmalar başlatarak günlük takibini yaptık. Çalışmalar esnasında vatandaşımızın önerisini de dikkate aldık. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren bütün mahallelere yayılarak devam eden çalışmalarımızda; 90 km satıh kaplama, 5 km bulvar düzenlemesi, 50 bin m2 parkeli yol ve kaldırım, 2 km kanal hattı ve sellik, İl genelinde sellik ıslahı ve ızgara çalışması, Samsun Bulvarı orta refüj düzenlemesi, 10 bin ton sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması yapılmıştır.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI
Temizlik çalışmalarımızı aksatmadan devam ettiriyoruz. Çöp toplama konusunda bazı semtler günlük olarak alınırken bazı semtlerde 2 güne 1 veya 3 güne 1 şeklinde uygulamalar bulunuyordu. Vatandaşlarımızdan gelen talepler ve artan nüfus yoğunluğunu dikkate alarak yeni belirlemeler yaptık. Günlük çöp toplama ve ilaçlama alanını artırarak halkımıza verilen hizmeti maksimum seviyeye çıkarttık.

PARK VE BAHÇELER
Şehrimizde yer alan park ve bahçelerimizde iyileştirme ve yeşil alan çalışmalarına hız kazandırdık. Özellikle parkı ve yeşil alanı olmayan ya da az olan semtlerimizde yeni yeşil alanlar ve parklar yapmağa başladık. Bu manada şehrimize 200 bin adet çiçek ve ağaç diktik. 3 adet yeni park ve 1 adet engelli parkı yaptık.

2014-2019 PROJELERİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİMİZ
Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi Şehrimiz Yenimahalle Devebağırtan mevkiinde başlatılan çalışmaların ikinci kısmına start verdik. TOKİ ile yapılan görüşmeler neticesinde toplam 500 konutluk çalışmalara başladık. 2015 yılının ilk aylarında, içerisinde cami ve okul olan yeni projemizin ihaleye çıkartılarak yapımına başlanması planlanmaktadır.

BAĞLARBAŞI MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Samsun Bulvarı ve çevre yolu arasında kalan 200.000 m2 alanda yeni bir imar planı yaparak şehirciliğe uygun yeşil alan, bulvar ve modern konutların olduğu imar plan çalışmamızı başlattık.

OTOGAR KAVŞAK PROJESİ
Ankara, Kırıkkale ve Kayseri karayollarını birbirine bağlayan kavşakta daha önceki dönemde başlatılan projenin takibini yaptık. 4 Eylül 2014 tarihinde ihalesi yapıldı. Müteahhit firmaya yer teslimi yapıldıktan sonra yaklaşık 2 yıl içerisinde yapımının tamamlanması beklenmektedir.

CUMHURİYET MEYDANI VE YER ALTI OTOPARK PROJESİ
Araç sayısının artması yollarımızın yeteri kadar geniş olmaması şehrimizde çok az sayıda otopark bulunması yeni otopark arayışına sevk etmektedir. Valilik binamızın, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün taşınacak olması sebebiyle şehrimizin tek meydanı olan Cumhuriyet meydanımızın genişlemesine vesile olacaktır. Bu bölgede bir yeraltı otoparkı yapma düşüncesi hasıl olmuş ve bu manada zemin etüdü yapılarak çalışmalara başlanmıştır.

ARDİYECİLER SİTESİ
Şehir merkezimizde yer alan ardiyeciler sitesi hem şehircilik hem de ulaşım açısından oldukça olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Şehrimizde uygun bir arazide içerisinde ardiyeciler sitesi, keresteciler, kavakçılar, kamyoncular, hafriyatçılar ve kargocuların olduğu bir site yapılması planlanmaktadır. TOKİ ile görüşmeler yapılmış gösterilecek arazi üzerinde bir sitenin yapımını üstlenerek taksitli bir şekilde satışının yapılabileceği konusunda anlaşmaya varılmıştır. Şehrimiz içerisinden geçen Çoruh Özü deresi ıslah edilerek etrafında bisiklet yolları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve ardiyeciler sitesinin kalkması ile Kaletepe’yi içerisine alan park projesi DSİ derenin etrafının korkuluklarla kapatılarak güvenlik önlemleri ile ilgili ihaleye çıkmıştır. Çevre Bakanlığına bisiklet yolu ile ilgili proje teslim edilmiş olup teknik incelemesi tamamlanmış, ödenek tahsisi beklenmektedir.

CELAL BAYAR PARKI VE RAHMİ PEHLİVANLI SANAT SOKAĞI
Şehrimizin en büyük mesire alanı olan Celal Bayar Parkında içerisinde kafeler, spor kompleksi ve Rahmi Pehlivanlı Sanat Sokağı olan bir proje yapılmıştır. Rahmi Pehlivanlı Sanat Sokağı ile alakalı Kültür Bakanlığına proje verilmiş, proje kabul görmüştür. Yapımına kısa zamanda başlanacaktır. Çevre Bakanlığına yeşil alanlar ve mesire alanları için proje verilmiş, değerlendirilme aşamasındadır. İçerisinde basketbol, tenis, fitness, yürüyüş vs. alanları olan proje Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğüne verilmiş, teknik incelemesi tamamlanmış olup ödenek tahsisi beklenmektedir.

İKİ YAKA PROJESİ
Şehrimizi ortadan ikiye bölen demir yolunun hemzemin geçitlerinin düzenlenmesi ile ilgili olarak Devlet Demir Yolları ile görüşülerek ortak projeler yapılmaktadır. Kayaş – Kırıkkale arası konvansiyonel demir yolu projesine müdahil olunarak şehrimiz içerisinden geçen demiryolunun şehrin güneyine alınarak şehir dışına çıkartılmasıyla ilgili olarak girişimlerimiz devam etmektedir.

MKE ARAZİLERİ
Şehrimizin merkezinde bulunan Makine Kimya Kurumuna ait lojman ve arazilerin modern şehircilik anlayışı içerisinde Kırıkkale’mize yakışır bir şekilde düzenlenmesi ile alakalı Makine Kimya Kurumu ile görüşmelere başlanılmış, ortak bir proje yapılması konusunda anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşma çerçevesinde Makine Kimya Kurumunun Millet Caddesi üzerinde bulunan lojmanlarının olduğu yerde 600 adet konut ve sosyal tesisin bulunduğu alanda kurum ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte Sosyal Tesis yapımı karşılığında MKE arazilerinin Kırıkkale Belediyesine devredilmesi ile ilgili olarak prensipte bir anlaşmaya varılmıştır. Amacımız Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan MKE arazileri üzerinde içerisinde sosyal yaşam merkezlerini, spor alanlarını, bisiklet ve yürüyüş yollarını barındıran büyük bir şehir parkı yapmaktır. Bu vesile ile Makine Kimya Genel Müdürümüze, valimize, il milletvekillerimize göstermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz”

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
KEMAL ÖZTUNÇ
KEMAL ÖZTUNÇ
13 Aralık 2014 02:54

kırıkkale bu basit projelerinle mi gelişecek başkan, sanat, spor, kültürel alanların yoksunluğundan kaynaklanan sorunları çözmek yerine var olan kültür kurumlarını kapat, yerine kendi fikrinmiş gibi projeler yap. cahillik bile kudrettir sizlerin yanında. Celal Bayar parkı içerisinde 5 yıldır var olan Rahmi Pehlivanlı Sanat konağını kovuyorsun. Birde Rahmi Pehlivanlı sanat sokağı yapacağım diyorsun. bu ne pehriz, bu ne lahana turşusu. Tamamen ideolojik olarak baktığın SANAT kavramı, senin ve senin gibilerine fazlasıyla yabancı. en iyisi mi sen ve ekibin taşla, kaldırımla, asfaltla oynayın. Gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz.Kıskandığın, çekemediğin, yetinmeyip iftira attığın sanatçılar bu şehri terk ediyor. eserinle övünebilirsin. işte senin eserin. Emeği, alınterini, fedakarlığı görmeyip, cahil anlayışla sanat sokağı projem var demek, kaliteni ortaya koyuyor. Yazık.. Kırıkkale sizin gibi insanların yönetimiyle sonu karanlık bir geleceğe gidiyor.

Başa dön tuşu