Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSpor

İşte böyle çocuklar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ANADOLU KIRIKKALESPOR, KENDİ EVİNDE KARADENİZ EREĞLİSPOR’U 2-0 MAĞLUP ETTİ

 

İşte böyle çocuklar

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 6’ncı grupta mücadele eden temsilcimiz Anadolu Kırıkkalespor, kendi evinde Karadeniz Ereğlispor’u ilk yarıda bulduğu goller ile 2-0 mağlup ederek puanını 4’e yükseltti.

 

10’UNCU PENALTI İTİRAZLARI

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 6’ncı grupta Anadolu Kırıkkalespor ile Karadeniz Ereğlispor karşılaşması Başpınar Stadyumunda oynandı. Karşılaşma Anadolu Kırıkkalespor’un vuruşu ile başladı. Kırıkkalespor, karşılaşmanın henüz 10’uncu saniyesinde Bahri Arslanlı ile kaleyi yokladı. Bahri’nin vuruşu defanstan dönerken, Kırıkkalesporlular penaltı itirazında bulundu ancak maçın hakemi oyunu devam ettirdi. Karşılaşmaya üstün başlayan Kırıkkalespor, Bahri ile 7’nci dakikada kaleyi tekrar yokladı ancak top üstten auta gitti. Karşılaşmanın 12’nci dakikasında Bahri kaleyi tekrar yokladı ancak top yine kaleyi bulmadı. Aut.

 

BAHRİ UZAKTAN YOKLADI ANCAK GOLÜ BULAMADI

İlk 15 dakika boyunca kaleyi ceza sahası dışından şutlarla yoklayan Kırıkkalespor, 15’inci dakikada Muzaffer ilhan ile birkez daha kaleyi yokladı ancak top yine kaleyi bulmadı. Kırıkkalespor, ilk 15 dakikanın ardından ortadan atak geliştirmek yerine bu kez kanatları kullanmak istedi. Kanattan etkili ortalar olmasına rağmen konuk ekibin defansı gol izni vermezken, karşılaşmanın 26’ncı dakikasında sol çaprazdan ceza sahası içine girmek isteyen Bahri yere düşürülerek tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandırdı.

 

SİNAN İLE ÖNE GEÇTİK

Sol çaprazdan serbest vuruşu Kaıumzhan Sharıpov sert bir şekilde kaleye gönderdi. Defansa çarpan top önce direkten döndü. Boşta kalan topu ise Sinan Yitmez kafa vuruşu ile ağlara göndererek Anadolu Kırıkalespor’u 1-0 öne geçirdi. Golü bulan Kırıkkalespor, daha sakin ve olgun atak yapma gayreti gösterdi. İlk yarım saatte kaleyi defalarca yoklayan Bahri, karşılaşmanın 32’nci dakikasında bir kez daha yokladı ancak kaleci ceza sahası dışından çekilen şutun gol olmasını engelleyerek topu kornere çeldi.

 

İLK YARI 2-0 SONA ERDİ

İlk yarının bitmesine 10 dakika kala Karadeniz Ereğlispor Anadolu Kırıkkalespor’un kalesine ilk defa atak gerçekleştirdi. 35’inci dakikada Muhammed’in sert şutunu kaleci Abdulkadir rahatlıkla kontrol etti. Bu pozisyonun akabinde kontra atak yakalayan Kırıkkalespor, sol kanattan Şervan’ın sert ortası arka direğe çarparak boşta kalan topu özgür kafa ile tamamlayarak Kırıkkalespor’u 2-0 öne geçirdi.  Farkı 3’e çıkarmak için ataklar geliştiren Kırıkalespor, önce Sinan ile ceza sahasında pozisyona girdi ancak defansın yatarak müdahalesinde boşta kalan topu Bahri boş pozisyonda üstten avuta atarak büyük bir fırsatı kaçırmış oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Kırıkkalespor üstünlüğü ile sona erdi.

 

ATILAN GOL OFSAYT GEREKÇESİ İLE İPTAL EDİLDİ

İkinci yarıya Karadeniz Ereğlispor başladı. İlk yarıya oranla daha atak bir pozisyon sergileyen konuk ekip, defansın arkasına uzun toplar atarak gol aradı. Karşılaşmanın 57’nci dakikasında defansın arkasına atılan top Şervan’dan sekerek İbrahim’in önüne düştü. İbrahim’in düzgün vuruşunda top ağlarla buluştu ancak yan hakemin ofsayt bayrağı kaldırmasıyla atılan gol sayılmazken, konuk ekibin oyuncuları ve yöneticileri yan hakemin üzerine yürüdü. Karşılaşmanın hakemi bu pozisyonda kartına başvurmaması tepki ile karşılandı.

 

3’ÜNCÜ GOL FIRSATLARININ DEĞERLENDİREMEDİK

Karşılaşmanın 64’üncü dakikasında kontra atak ile üçüncü golü arayan Kırıkalsepor, onur ile fırsat yakaladı. Kaleci ile baş başa kalan Onur’un plase vuruşu direğin az farkla yanından auta gitti. Bu pozisyondan sonra iyice rakip kaleye yüklenen Kırıkkalespor, 76’ıncı dakikasında Sinan ile bir fırsat daha yakaladı. Sinan kaleci ile baş başa kaldığı pozisyonda topu kalecinin üzerine vurması ile üçüncü gol şansını kaybetmiş oldu. Uzun toplar ile farkı 1’e düşürmek isteyen konuk ekip, Ramazan ile fırsat yakaladı. Ramazan’ın 78’inci dakikasında sert vuruşu direkten döndü. Karşılaşmanın son 10 dakikası Kırıkkalespor kontrolünde geçti. Karşılaşmanın sonuna hakem tarafından en az 6 dakika uzatma gösterildi. Uzatmalarda da başka gol olmazken, Kırıkalespor kendi evinde Karadeniz Ereğlispor’u 2-0 mağlup etti.

 

Kırıkkaleli İş Adamı Erdal Ergen, karşılaşmayı Kulüp Başkanı Muharrem Aslıyüce ile birlikte izledi. Yaptığı açıklamada, “Her zaman Kırıkale’nin ve Kırıkkalespor’un yanındayım” dedi.

 

 

Haber: Burak Can

Foto: Halil Soyer

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x