Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

İstiklal Marşı milletin diriliş destanıdır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İstiklal Marşı milletin diriliş destanıdır

Kırıkkale’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği yapıldı. Törende konuşan Kırıkkale Valisi Haktankaçmaz “İstiklal Marşı, bir marş olmaktan öte bu milletin büyük azim, fedakarlık ve topyekun vermiş olduğu mücadelenin destansı tarihidir. Deyim yerindeyse milletimizin bir diriliş destanıdır” diye konuştu.

İSTİKLALE GİDEN YOL

İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri Kırıkkale’de İl Kültür Merkezinde gerçekleşti. İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlikler, Kur’an-ı Kerim tilaveti, İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında derece alan öğrencilere hediyelerinin verilmesi ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan törende İstiklal Marşı’nın önemine yönelik ‘İstiklale giden yol’ tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Anma etkinliğinde Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı da bir gösteri yaptı. Binlerce yüz yıllık Türk tarihi içerisinde canını, kanını gözünü kırpmadan feda eden kahramanları rahmet ve minnetle andığını söyleyen Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz “Hepimizin bu milletin fertleri olarak, geleceğimizi emanet edeceğimize gençlerden Mehmet Akif’in eserlerinde ifade ettiği asımın nesli olma amacına doğru çalışması hepimizin temennisidir” ifadesini kullandı.

MİLLETİMİZİN BİR DİRİLİŞ DESTANI

Törende konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, “İstiklal Marşı, bir marş olmaktan öte bu milletin büyük azim, fedakarlık ve topyekun vermiş olduğu mücadelenin destansı tarihidir. Deyim yerindeyse milletimizin bir diriliş destanıdır. 1920’de Milli Mücadelenin başladığı o zor yıllarda İstiklal Marşı yazılmasıyla ilgili bir karar alınır. Özellikle de millete, o kahraman evlatlara cesaret vermek için. O çağrı sonucunda 700’den fazla şiir başvurusu olmuş ama bunların hiçbirisi İstiklal Marşı olmaya layık görülmemiş. İstiklal Marşı’nın her kelimesini özümseyerek okumak, her defasında yeniden anlamak gerekir ama Mehmet Akif’i de tanımak lazım. Onu ancak eserleriyle anlayabiliriz. O bir dava ve aksiyon adamıydı. ‘Allah bu devlete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyecek kadar vatanperver, tarihini bilen bir insandır.” şeklinde konuştu.

KIYAMETE KADAR SÖYLEMEYE DEVAM

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise yaptığı konuşmasında, “Bizim insanımız, bizim milletimiz, bütün hayatını, acısını, sevgisini, coşkusunu, ayrılıklarını, göçlerini hep şiir ve müzikle ifade etmiştir. Bu Orta Asya’dan beri 2 bin yıldır böyle sürer. Milyonlarca mısralar şiirler yazmışlardır ve bunları sazıyla, sözüyle dinlemişlerdir. Böyle bir milletin elbette İstiklal Marşı’nın olmaması düşünülemezdi. İstiklal Marş, milletimizin bağımsızlığının ve sonsuza kadar yaşama azminin göstergesidir. 97 yıldır bu marşı söylüyoruz, inşallah İstiklal Marşımızı kıyamete kadar da söylenmeye devam edeceğiz” dedi. Törene Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, bürokrasinin üst düzey yöneticileri, STK temsilcileri, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

HABER: MEHMET ERKOÇ

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x