Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetYaşam

İyi Bir Aşçı Sakallı Olmaz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÜNLÜ ŞEF AŞCILAR KIRIKKALE’DE SEMİNER VERDİ
Bahşılı Yeşil Vadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yozgat ve Ankara’dan aşcıları ve öğrencileri ağırladı. Birbirinden kaliteli aşçılar öğrencilere seminer verirken ayrıca uygulamalı olarak yemek yaparak öğrencilere ders verdiler.

ÖĞRENCİLER AŞÇILARA SORULAR YÖNETTİ
Kırıkkale Aşcılar ve Pastacılar Derneği üyesi Hakkı Can Cinkaya’nın girişimleriyle böyle bir program düzenlenirken öğrenciler aşçılara sorular yönetti. Düzenlenen seminerde ustalar iyi bir aşçı olmanın sırlarını öğrencilere anlattı.

SÜREKLİ GİRİŞİMCİ OLMANIZ LAZIM
Başarının sırrını da anlatan aşcılar, “İyi bir aşcı olmak istiyorsanız sürekli girişimci ve yeniliklere açık olmanız lazım. Başarıya giden yolda inanmak çok önemlidir. Biz bu yollardan geçerken ilk olarak bulaşık yıkadık. Kimse bulaşık yıkıyorum diye gocunmasın. Eğer mutfakta çalışıyorsanız gocunmak olmak. Sizler şuanda okuyorsunuz belki de geleceğin en önemli aşcıları olacaksınız.”dediler.

TEMİZLİĞİ ÖN PLANDA TUTUN
Seminerden sonra mutfağa geçen aşcılar yemek yaparak öğrencilere uygulamalı olarak ders verdiler. İyi bir aşcının hijyenik ve temiz olunması gerektiğini söyleyen aşcılar, “İşinizde temizliği ön planda tutun. İyi bir aşcının sakalı olmaz, tırnakları kısa ve temiz olur, kafalarına muhakkak şapka takması gerekir” dediler.

YOĞUN İLGİ
Etkinliğe İç Anadolu Aşcılar ve pastacılar federasyonu başkanı Serkan Dursun, Ankara profesyonel Aşcılar Derneği Başkanı Mahmut Dolmacı, Yozgat Aşcılar ve pastacılar Derneği Başkanı Mustafa Çetin, Anpüder yönetim kurulu üyesi Zeynel Akgönül, İç Anadolu Aşcılar pastacılar federasyonu üyesi Hüseyin Çetinüz, Kırıkkale Aşcılar pastacılar Derneği Başkan yardımcısı Hakkı Can Çinkaya, Kırıkkale Aşcılar ve pastacılar derneği başkanı Muhammed Sarı katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x