Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

K.Ü. kayıtları başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye’nin köklü üniversiteleri arasında yer alan Kırıkkale Üniversitesi, eğitim ve yatırım hamleleriyle büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Öğrenci sayısını her geçen yıl artıran Kırıkkale Üniversitesi 2017 ÖSYS yerleştirme sonuçları ile 4444 lisans,  2384 ön lisans ve 205 özel yetenek olmak üzere toplam 7033 öğrenci öğrenim görmeye hak kazandı.

 

E-DEVLET ÜZERİNDEN

Kırıkkale Üniversitesini kazanan öğrenciler 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında e-devlet üzerinden elektronik kayıt yaptırabilecek. Kayıtlarını e-devlet üzerinden yapan öğrencilerin Kırıkkale Üniversitesine gelmelerine gerek yok. Kayıtlarını e-devlet üzerinden yapamayan öğrenciler ise lise diplomaları veya geçici mezuniyet belgelerinin aslı ve nüfus cüzdanları ile 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında Merkez Yerleşke Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Dairesi Başkanlığında bulunan kayıt bürosuna gelerek kayıt işlemini yapabilecek.

 

ÖZEL YETENEK SINAVI

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Acil Tıp Teknisyenliği Bölümüne yerleşen öğrencilerin 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında Kırıkkale Üniversitesine gelerek kayıt yapmaları, özel yetenek sınavı ile Üniversiteye yerleşen öğrencilerin ise ilgili fakültelerin (Güzel Sanatlar Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi) web sayfalarından duyuruları takip etmesi gerekiyor. Tüm öğrenciler için ders kaydı ise 11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak. Boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme tercihleri 25 Ağustos–5 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak. Ek yerleştirme ile Üniversiteyi kazanan öğrenciler kayıt işlemlerini 13-19 Eylül 2017 tarihleri arasında yapacak.

 

K.Ü. AİLESİ

Kırıkkale Üniversitesinin coğrafi konumu itibariyle birçok avantaja sahip olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, “Üniversitemiz girişimci ve güçlü bir eğitim kurumu olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.  Aynı zamanda uluslararası standartlarda eğitim imkânları sunan, mezunlarının kalitesiyle yurt içinde ve yurt dışında tanınan, sektörle işbirliğinde öncü, inovasyon yeteneği güçlü bir eğitim kurumu olarak eğitim ve öğretim vermeye devam etmektedir. Üniversitemizde okumaya hak kazanan ve Kırıkkale Üniversitesi ailesine katılan tüm öğrencilerimizi ve değerli ailelerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x