Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

KADINLARIN HAKLARINI SONUNA KADAR ARAMAYA KARARLIYIZ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP Kadın Kolları İl Başkanlığı, İstanbul Çekmeköy’de belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi’nin darp edilmesine tepki gösterdi.
İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında konuşan İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı İlknur Ataklı, bayramın birinci günü bindiği belediye otobüsünde kıyafeti nedeniyle Terzi’ye yapılan sözlü ve fiziki saldırıyı kınadı.
Kadını her alanda esir alan anlayışın bu kez otobüsün içerisinde kendini gösterdiğini öne süren Ataklı, şöyle konuştu:
CHP’li kadınlar olarak laiklik, çağdaşlık ve demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Biz inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak, kadın-erkek eşitliği temelinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınların haklarını sonuna kadar aramaya kararlıyız. Kadınların toplumda eşit ve özgür bireyler olarak yaşamalarının önündeki her türlü engel, bizim mücadelemiz olacaktır. Ayşegül’e atılan tekme, laikliğe, özgürlüğe, insan haklarına atılan tekmedir.”
Ataklı, hemşire Terzi’nin adalet önünde ve hak arama yolunda yalnız olmadığını kaydetti.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x