Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür SanatManşet

Kalecik Festivali başlıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

10. Uluslararası Kalecik Karası Bağ Bozumu Kültür Ve Turizm Festivali başlıyor. Festivalde ünlü sanatçılar sahne alacak.

Ünlü sanatçılar sahne alacak

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kalecik Karası Bağ Bozumu Kültür ve Turizm Festivali’nin onuncusu 18-21 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında Sibel Can, Mustafa Ceceli ve Ziynet Sali gibi birbirinden ünlü birçok sanatçı konser verecek.

Bu yıl onuncusu gerçekleştirilecek olan festivalin diğer festivallerden daha çok etkinliğin ve içeriğinin olacağını belirten Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy, Kalecik’in tarihinde ilk kez böylesine büyük bir festivale tanıklık edeceğini söyledi. Festival kapsamında her gün farklı bir temanın işleneceğini ve ilçeye dışarıdan gelen misafirlerin aynı zamanda ilçenin tarihi ve kültür yapısını görme ve tanıma imkanı olacağını dile getiren Ulusoy, festival için Kalecik’e gelen misafirlerin ilk kez Kalecik Karası Bağ Bozumu etkinliğine de katılacağına dikkat çekti.

“Uluslararası üne sahip”

Geçmişinin M.Ö 3500-4000 yıllarına dayanan Kalecik İlçesi’nin, Hititler, Frigler, Likyalılar, Persler, Roma ve Osmanlı İmparatorluğu’na ev sahipliği yaptığını anımsatan Ulusoy, Kalecik İlçesi’nin tarihinin çok geniş olduğunu ifade etti. Ulusoy, camileriyle, türbeleriyle, hamamlarıyla, çeşmeleriyle, evleriyle tarihe tanıklık yapan Kalecik’in bunun yanında uluslararası kaliteye sahip Kalecik Karası üzümü ile de uluslararası bir üne sahip olduğunu kaydetti.

“Hedef döviz girdisini oluşturmak”

Kalecik’in tarihi ve doğal zenginliklerini tüm dünyaya tanıtmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunun altı çizen Ulusoy, “1928 yılında Türk Hava Kurumu’na ‘Kalecik’ ismiyle bağışlanan uçağın Kaleciklilerin vatanına ve Türk kültürüne sahip çıktığının göstergesidir. Festivalimizin diğer olumlu yönünden bir tanesi de medeniyetler arasındaki iletişimi, ortak kültürlerini ön plana çıkması, ilçemize döviz girdisini oluşturmak ve istihdamı sağlamaktır.

Kalecik Karası tanıtılıyor

Kalecik Karası üzümlerinin, ülkemiz ve dünya çapındaki haklı ününü ekonomik, sosyal, kültürel, ticari anlamda ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz adına doğru kullanmak ve tanıtmak, etkinliklerinde daha ön plana çıkarmak hepimizin ulusal görevidir. Bu nedenle bizlere düşen görevde ismini aldığı Kalecik Karası üzümünün tekrar dünyaya tanıtılmasıdır” diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu