Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Kamuflajlı hırsızlar yakalandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kamuflajlı hırsızlar yakalandı

Kırıkkale’den başkente gelerek Çankaya’daki lüks dairelere misafir gibi girip soygun yapan kadınlar, Ankara Hırsızlık Büro Amirliği tarafından kurulan bir özel ekiple Kırıkkale’deki evlerinde yakalandı. Kadınlar kameraya takılmamak için türban ve şapka kullanıyordu.

 

OPERASYON DÜZENLENDİ

Kamuflajlı hırsızlık çetesi, Ankara Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği tarafından kurulan özel bir ekip sayesinde yapılan çalışmalar sonucu Kırıkkale’de çökertildi. Hırsızlığı meslek edinen kadınların kamufle olmak için türban ve şapka kullandıkları ortaya çıktı. Misafir gibi geldikleri binalarda dairlerin kapılarını yoklayarak evde birinin olmadığını anladıktan sonra el çabukluğu ile işe koyulan üç kadının hırsızlık sonrasında zanlılardan F. K.’nın eşi Ç. K., isimli zanlının aracına binerek olay yerinden hızla uzaklaştıkları kameralara yansıdı.

 

KAMERA KAYITLARINA YANSIDI

Çankaya’da 31 Ekim’de bir daireden şifreli çanta ve çanta yanındaki zarftan toplamda 35 bin TL para çalan kadın hırsızlar yakayı ele verdi. Başkentte Çankaya bölgesinde meydana gelen evden hısızlık olaylarını mercek altına alan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Bina ve bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polisler hırsızların izini sürdü. Kırıkkale’den Ankara’ya hırsızlık yapmaya gelen çetenin yerini tespit eden polisler operasyonun düğmesine bastı. 10 Ocak’ta karı koca oldukları belirlenen F. K., ve Ç. K.’nın evine baskın yapan ekipler zanlıları gözaltına aldı.

 

KOCASI TUTUKLANDI

Ankara’da sorguya alınan çiftin sabıkasının bir hayli kabarık olduğu ortaya çıktı. F. K.’nın 25 evden hırsızlık, 2 konut dokunulmazlığını ihlal, 1 mala zarar verme olmak üzere 28 ayrı suç kaydının olduğu belirlendi. Eşi Ç K.’nın 2 evden hırsızlık, 1 konut dokunulmazlığını ihlal olmak üzere 3 ayrı suç kaydının olduğu öğrenildi. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan Ç K., tutuklanırken eşi F K., adli kontrolle serbest kaldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x