Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

“Kanunları iyi takip edin”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İçişleri Bakanlığı tarafından Kırıkkale Valiliği’ne atanan aday memurlara eğitim programı düzenlendi. Düzenlenen eğitim programında başarılı olan aday memurlara sertifikaları verildi. Vali Ali Kolat, aday memurlara çeşitli nasihatlerde bulunarak, “Devlet ve millete hizmet bizim görevimiz” dedi.

“HİZMET BİZİM GÖREVİMİZ”
Düzenlenen sertifika törenine Vali Ali Kolat, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bedir Aktaş, Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hasan Gerem, İl Yazı İşleri Müdürü Şafak Nur Aksoy ve aday memurlar katıldı. Vali Ali Kolat törende yaptığı konuşmada; “Öncelikle hepinizi başarılarınızdan dolayı kutluyorum. Arkadaşlar sizleri, 657 nedir, memuriyet nedir konusunda sizleri bilgilendirdiler. Dolayısıyla önemli bilgiler elde ettiniz. Yapılan sınavda da başarılı olmuşsunuz. Sizleri tebrik ediyorum. Devletine ve millete hizmet etmek bizim görevimizdir.

“SABIRLI OLMANIZ GERECEK”
Buraya gelen vatandaşımızın hizmetlerini en iyi şekilde yapabiliyorsak, onları bilgilendirebiliyorsak, görevimizi en iyi şekilde yapıyoruz demektir. Bu anlamda da hepiniz süreç içerisinde tecrübe edineceksiniz. Bu süreçte istemediğiniz kişilerle karşılaşabilirsiniz, istemediğiniz ortamlarda bulunabileceksiniz. Ama bütün bunlara sabır göstereceksiniz. Olayların üzerine sıcağı sıcağına gitmeyeceksiniz. Biraz düşünüp, ortamı değerlendirip öyle karar vereceksiniz. En son geri adımı biz atacağız. Müdahale etmek gereken bir durum olursa elbette edeceğiz. Yazdığımızı ve yaptığımızı iyi takip edeceğiz. Ne gelirse imzalayan bir pozisyonda olmayacağız. Yani neyi imzaladığınızın farkında olun. Memuriyetin bir gerçeği vardır. Daha önceki memur ne yazmışsa aynısını yazar.

“FEDAKARLIK YAPMANIZ GEREK”
Öyle bir alışkanlık vardır. Sizler bunu yapmayın. Ne yazdığınızı iyi bilin. Kanun değişmiştir, yönetmelik değişmiştir. Yani o süreçte bazı değişiklikler olmuştur. Kanunları iyi takip etmek lazım. Yani kendi haklarınızı ve hukukunuzu bilmeniz lazım. Memuriyet bir meslektir. Bu meslekte de başarılı olmak sizlerin elinde. Bizim memuriyet olarak bütün hayatımız bu dairelerde geçer. Bu daireleri çok daha iyi yaşanılır duruma getirirsek, hayatımızdan da memnun oluruz. Yani bulunduğunuz ortamı iyi değerlendirmeniz lazım, fedakârlık yapmanız lazım. Arkadaşlarınızla iyi geçinmeniz lazım. Amir, memur ilişkilerinize dikkat etmeniz lazım.

“NE YAPTIĞINIZI İYİ BİLİN”
Bunlara dikkat ettiğiniz zaman biraz daha rahatlarsınız. Bir de bulunduğunuz makamı iyi değerlendirin. Bulunduğunuz makamda olmak isteyen binlerce kişinin olduğunu da bilin. İyi ki buradayım deyip halinize şükredin. Ama daha üst makamlara sınavlarla geçebilirsiniz. Başka kurumların sınavlarına girip, geçiş yapabilirsiniz. Ama önemli olan ne yaptığınızı çok iyi bilmeniz gerekir. Ben bu anlam da sizlere meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Sizleri yetiştiren ailelerinizi de tebrik ediyorum“ dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu