Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kapasite geliştirme eğitimleri devam ediyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale’nin fon kaynaklardan daha fazla istifade edebilmesi için kurumsal kapasite geliştirme eğitimlerinin devam ettiğini söyledi.

 

HİBE PROGRAMLARINDAN YARARLANIN

Kırıkkale’de faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının proje hazırlama kapasitesini arttırmak, daha etkili ve kapsamlı projeler hazırlanmasına yardımcı olmak, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak fikirlerin projeye dönüştürülmesini kolaylaştırmak amacıyla başta Avrupa Birliği ve Ahiler Kalkınma Ajansı olmak üzere, ulaşılabilecek hibe programları ve fon kaynaklarına yönelik olarak  Kırıkkale Valiliği koordinasyonunda proje hazırlama eğitimi gerçekleştirildi.

 

PROJELERİNİZİ İYİ HAZIRLAYIN

Ahiler Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla düzenlenen eğitim programı, Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz’ın açılış konuşması ile başladı. Haktankaçmaz konuşmasında; projelerin desteklenmesi için günümüzde çok çeşitli fon kaynakları bulunduğunu, ancak proje fikirleri çok iyi ve hazırlayanlar çok istekli olsa dahi, fon sağlayıcının talep ettiği şartlara dikkat etmeyen, proje hazırlama tekniğine uygun bir şekilde amaç, hedef, süre, bütçe, yöntem vb. konuları anlatamayan başvuruların desteklenemeyeceğini belirtti.

 

PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİN

Kırıkkale’nin fon kaynaklardan daha fazla istifade edebilmesi için bu eğitimin düzenlendiğini vurgulayan Haktankaçmaz, proje hazırlarken dikkat edilmesi gerekli olan bazı önemli hususlarda örnekler vererek tecrübelerini katılımcılara aktardı. Alanlarında uzman eğitmenlerin vereceği bilgiler neticesinde katılımcıların proje hazırlama ve yürütme konusunda ciddi bir birikime sahip olacağını belirten  Vali Haktankaçmaz, elde edilen bilginin paylaşılmasının önemine değinerek katılımcılara başarılar diledi.

 

ERASMUS + PROGRAMLARI HAKKINDA BİLGİ ALDI

İçişleri Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Dairesi uzmanları, AHİKA Uzmanları ve İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı  ile Valilik AB ve Dış İlişkiler Bürosu uzmanı tarafından verilen eğitime katılan 58 kamu kurumu çalışanı ve STK temsilcisi, Türkiye’deki fon kaynaklari ve idari yapılanma, proje döngüsü yönetimi, izleme ve değerlendirme süreci ve Erasmus + programları hakkında bilgi aldı.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x