Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Karakeçili'de “Tarla Günü” etkinliği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Karakeçili ilçesinde “tarla günü” etkinliği düzenledi.
 
VERİMLİ TARLALAR BULUNUYOR
İlçeye bağlı Akkoşan köyünde Erol Çınar isimli bir üreticinin mısır tarlasında organize edilen programda konuşan Karakeçili Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, çiftçilerin mısır, arpa ve buğday gibi ürünlerden en yüksek verimi alması gerektiğini söyledi. Ambarcı, kurumların belirli aralıklarla üreticileri bilgilendirdiğini bildirdi, sulu tarım yapılmasının önemine değindi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş da Kızılırmak Nehri’nin sağında ve solunda verimli tarlalar bulunduğunu dile getirdi.
 
“10 BİN DEKAR MISIN EKİMİ YAPILIYOR”
Karakeçili, Keskin ve Çelebi ilçelerinde mısır üretiminin yoğun olduğuna dikkati çeken Kırbaş, “Kırıkkale’de yaklaşık 10 bin dekar arazide danelik mısır ekimi yapılıyor. Ürün, 130-135 günde yetişiyor. Verimi de dekar başına ortalama bin-bin 100 kilogram arasında oluyor. Piyasadaki fiyatı, 65 kuruş ile 70 kuruş civarında. Devlet tarafından kilogram başına 4 kuruş destek veriliyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından biçerdöverle danelik mısır hasadı yapıldı. Etkinliğe İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Gürsel Doğan ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu