Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Kardeş üniversite Siirt

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi ile Siirt Üniversitesi arasında 21 Kasım 2013 tarihinde Kırıkkale Üniversitesi Rektörlük Makamında İş Birliği Protokolü imzalandı. Bu protokol ile iki üniversite “Kardeş Üniversite” ilan edildi.

ORTAK ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Protokol sonucunda Kırıkkale Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi arasında öğretim, araştırma ve kültürel alanlardaki karşılıklı işbirliği üzerinden dostane ilişkilerin gelişmesinin amaçlandığı kaydedildi. Bunların yanı sıra protokol gereği, “akademik materyallerin ve diğer bilgilerin karşılıklı değişimi”, “özel, kısa dönemli akademik programlar”, “semirlere ve akademik toplantılara katılım” gibi çeşitli etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

ARAŞTIRMALARA İMZA ATILACAK

Siirt Üniversitesi ile kardeş üniversite olmaktan ötürü memnuniyetini belirten Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, “Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ile Kardeş Üniversite Protokolü imzaladık. Bu güçlü kardeşlik ilişkileri Kırıkkale Üniversitesi Ailesi olarak bizleri oldukça memnun etti. Bundan sonra yürütülecek olan ortak araştırma faaliyetleri, karşılıklı kültürel değişim gibi programların iki üniversite adına da hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman da, bu ikili yakın ilişkilerin daha ileri düzeyde devam etmesini temenni ederek, “Kardeş Üniversite Protokolü ile umarım daha iyi gelişme ve sonuçlar elde ederiz. Burada bulunduğum için çok memnunum.” dedi.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİMİ

Kırıkkale Üniversite ve Siirt Üniversitesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programına İlişkin Yönetmelik gereğince, Farabi Değişim Programı kapsamında bir protokol imzaladılar.  2018 yılına kadar geçerli olan bu program süresince, mevzuata uygun bir biçimde çeşitli faaliyetlerde ve belli sayıda olmak kaydıyla öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapılacağı ifade edildi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu