Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kasabına sahip çık!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kasabına sahip çık!
Kemiksiz lop ette ithal yolunun açılması ve Sırbistan’dan 5 bin ton et ithalatına izin verilmesi sonrasında Türkiye genelinde Kasaplar Federasyonu’nun başlattığı kampanyaya Kırıkkaleli kasaplardan destek geldi.

VATANDAŞIMIZ BİLGİLENDİRİLMELİ
Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu tarafından başlatılan  “1 kg Sırbistan eti yerine 750 gr yerli et al. Hem kasabına hem çiftçine sahip çık” sloganıyla başlatılan kampanyaya Kırıkkaleli kasap esnaflarından da destek geldi. Ocak ayında yapılacak seçim çalışmaları kapsamında meslektaşlarıyla bir araya gelen oda başkan adayı Veysel Karakoç, genel merkez tarafından gönderilen bilgilendirme broşürünü esnaflara dağıttı.

BİZLERE DESTEK VERSİNLER
Başkan adayı Karakoç, “Vatandaşlara ucuz et yedirelim ama maliyetleri düşürmeden, ucuz et nasıl yedireceğiz. İthal etle bu çözüm değil. Bakanımız dışarıdan gelen etten vergi almıyor. Vergiden af olduğu için, bizden de KDV’yi düşürsün, bir kilo ette 4 TL, KDV ediyor. Onlara bir de kira verecek, biz o kirayı istemiyoruz. Bize kiradan da destek versinler. Biz 4 TL, oradan 2 TL kendimizden de 1-2 TL’de fazladan indirelim. Devlet bize destek versin bizde Federasyonumuzun alacağı kararla birlikte 7-8 TL indirim yapalım” dedi.

YERLİ ETİMİZ DERİZ
Girdileri hesapladıkları zaman yüzde 40’a kadar çıktığını ifade eden Karakoç, reyon kirası istemediklerini ancak Bakanlığın esnafa destek vermesi gerektiğini dile getirdi. Yardımcı, “Yüzde 22 kemik, yüzde 8 KDV, oldu mu yüzde 30, yüzde 10’da dükkanın elektriği, suyu etti mi yüzde 40. Devlet gidip de marketlere, hipermarketlere reyon kirası vereceğine, biz reyon kirası istemiyoruz. Esnafa destek versinler.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x