Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kasaplar çifte bayram yaptı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de Kurban Bayramı’nda, talep üzerine kıyma çeken ve sucuk dolduran kasaplar, iş yoğunluğu nedeniyle adeta “çifte bayram” yaşadı.

GEÇEN YILA ORANLA ARTTI

Bayramın ilk günü kurban kesen vatandaşlar, etleri kıyma haline getirmek üzere ikinci gün sabah erken saatlerde kasapların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Mesaisi artan kasaplar, vatandaşlara hizmet vermek için yoğun şekilde çalıştı. Kırıkkaleli vatandaşlar etlerini kıyma yaptırmak için sabahın erken saatlerinde kasapların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Kasap Rüştü Demirci kurbanlarını kesen vatandaşların etleri parçalamak ve kıyma çektirmek için sabahın erken saatlerinden gelmeye başladığını söyledi. Uzun kuyruklar oluştuğundan söz eden Demirci, bu nedenle yoğunluk yaşandığını dile getirdi. Kıyma kuyruğunda bekleyen bir vatandaş, “Kurbanlarımızı kestik, Allah’a olan ibadetimizi yerine getirdik, burada sıraya geçtik. Ülkemizin huzura, refaha ermesi için Allah’a dua ediyoruz.’’ dedi.

SAĞLIK VE HİJYEN ÖNEMLİ

Kurban Bayramı dolayısıyla iş yoğunluğu artan kentteki bazı kasaplar ve marketler de vatandaşların kıyma ve ev yapımı sucuk talebini karşılamak için yoğun mesai harcadı.

Sucuk dolumu ve et çekimi için gelen vatandaşlar da dışarıdan sucuk almaktansa bu şekilde yaptırmanın çok daha sağlıklı ve hijyenik olduğunu ifade etti.

Haber Halil Soyer

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x