Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kasaplar yasağı protesto etti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca, sucuk ve köfte satışlarına getirilen yasak, Adana’da Kasaplar Çarşısı’nda mangalda sucuk pişirilip vatandaşlara ekmek arası dağıtılarak protesto edildi. Düzenlene protestoya Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik’te katıldı.
TESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, yönetim kurulu üyeleri ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık ile Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik katıldığı eyleme, Kasaplar Çarşısı esnafı ile vatandaşlar destek verdi. Esnafın, çarşı içinde mangal kurup sucuk pişirerek yaptığı eylemde konuşan Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ da, 13 Şubat 2015 tarihinde yayınlanan Et Tebliği’nin kabul edilemez olduğunu ve gereken itirazları yaptıklarını söyledi. Bu organizasyonu yapan Adana Kasaplar Odası Başkanı M.Saruhan Yağmur ile destek için Hatay, Osmaniye, Mersin, Antalya, Kırıkkale’den gelen oda başkanlarına ve etkinliğe destek verenlere teşekkür etti.
MAHKEMELİK OLMAK İSTEMİYORUZ
Yeni Et Tebliği ile bundan sonra kasapların sucuk ve köfte yapamayacağı için iş yapamaz duruma düşeceklerini söyleyen Kırıkkale Kasaplar Ordası Başkanı Gazi Karafilik, “Bu yönetmelik, 5 sanayicinin işlerini geliştirmesine hizmet edecek. Başka bir izahı yok. Adana kebabı ile ünlüdür. Etsiz kebap olur mu? Sizler odanıza, federasyonunuza sahip çıkın, bizler de sizler için gereken mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Bu tebliğ ya düzelecek ya düzelecek, başka yolu yok. Bundan sonra sesimizi daha gür çıkaracağız. Biz bu meselenin çözümü için bakanlık müsteşarı ile görüştük, anlattık derdimizi. Bu sıkıntının çözülmesi gerek. Hiçbir şey aniden yapılmaz dedik. Tebliğ kanunun üstünde olamaz. Devletimiz ile mahkemelik olmak istemiyoruz” diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu