Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
BalışeyhGündemKırıkkaleManşet

Kaymakam Yıldırım incelemelerde bulundu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, köylerde incelemelerde bulundu. Yıldırım, ilçeye bağlı Eldelek ve Kenanbeyobası köylerini ziyaret ederek köy muhtarları ve vatandaşlarla sohbet edip yatırımlar hakkında bilgiler aldı.
 
ÇÖZÜM İSTEDİLER
Eldelek köyünde Kaymakamlık tarafından yaptırılan 580 metre uzunluğundaki köy mezarlığı çevresinin tel örgülerle çevrildiğini belirten Yıldırım, daha sonra Kenanbeyobası köyüne geçerek köy camisi önünde vatandaşlarla bir araya geldi. Köy muhtarı Cahit Pehlivanlı ve köyün ileri gelenleri, köyle ilgili çeşitli isteklerinin yanı sıra Ayvaderesi ve Azgın Yaylası mevkisindeki enerji nakil hatlarında sık sık meydana gelen elektrik kesintilerinin yaşanması nedeniyle Yıldırım’dan soruna çözüm bulunmasını istediler.
 
CİHAZLAR ARIZALANIYOR
Köy muhtarı Pehlivanlı elektrik kesintileri nedeniyle köylülerin önemli sorunlar yaşadığını belirterek şunları kaydetti:  “Köyümüzde 60 hanenin bulunduğu Ayvaderesi ve Azgın yaylası mevkisinde gün içinde 6-7 saat elektrik kesintisi meydana geliyor. Elektrik geldiğinde de düşük voltaj nedeniyle cihazlarımız arızalanıyor. Bazı vatandaşlarımız bankadan kredi çekerek hayvancılık yapıyor. Köylülerimiz elektrik kesintisi sorunu sebebiyle hayvancılık ürünlerini istenen düzeyde elde edemedikleri için ekonomik yönden de zarara uğruyor. Sulama yapamıyor, sebze ve meyvelerimiz kuruyor. Evlerimizdeki düşük voltaj nedeniyle cihazlarımız da çalışmıyor” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu