Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
BalışeyhGündemKırıkkaleManşet

Kaymakamlık engelsiz binaya dönüştürüldü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Balışeyh Kaymakamlık binasında yapılan özel düzenlemeler sayesinde fiziksel ve görme engelliler, kurumlara rahatlıkla erişim sağlayabilecek. Kaymakam Yıldırım: “Engelli vatandaşlarımızın kamu kurumlarından daha rahat hizmet almaları adına binamızın girişinden en üst katına kadar olan bölümlere engellilerce okunabilen yazı ve renk işaretlerinin yer aldığı yön ve işaret tabloları koyduk”
 
ÖNEMLİ KATKI
Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde kaymakamlık binasında yapılan tadilat ve onarım işlemlerinin ardından engelli vatandaşlar, kurumlara daha rahat erişim sağlayabilecek. Kaymakam Yusuf Yıldırım, yaptığı açılamada, yapılan özel düzenlemeler sayesinde ortopedik ve görme engelli vatandaşların bundan sonra kaymakamlık binasındaki kurumlara rahatlıkla erişim sağlayabileceklerini söyledi. Yıldırım, Engelliler ve yaşlıların zorlanmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri, fiziksel çevrenin engelliler için ulaşılabilir ve yaşanılabilir kılınması için yaptıkları yeniliklerin vatandaşlara önemli katkılar sağladığını vurguladı.
 
DÜŞÜNMEK GEREKİR
Yıldırım, “Kaymakamlık binamızda empati kültürünü geliştirdik. Bir gün bizim de herhangi bir uzvumuzdan dolayı engelli hale gelebileceğimizi düşünmemiz gerekir. Engelli vatandaşlarımızın kamu kurumlarından daha rahat bir şekilde hizmetlerini almaları adına binamızın girişinden en üst katına kadar olan bölümlere engellilerce okunabilen yazı ve renk işaretlerinin yer aldığı yön ve işaret tablolarını koyduk. Vatandaşlarımız el marifetiyle bu özel işaretli levhalarda hangi katta hangi birim varsa bunlara rahatlıkla erişim sağlayabiliyor. Zemin katta da aynı şekilde özel olarak tasarlanmış işaretlemelerin yanı sıra yine engelli vatandaşlarımızın hizmetinde kullanılmak üzere asansör, tuvalet ve lavabolar da yapılarak hizmete girmiş oldu.”
 
FOTOĞRAFLARLA DONATILDI
Yıldırım, binada bazı bölüm ve alanlarda da önemli değişiklikler yaptıklarını aktararak klasik görünümlü olan Atatürk ve şehitler köşelerini örneği olmayan bir şekilde modern hale getirdiklerini ifade etti. Daha modern bir Atatürk köşesi oluşturduklarını dile getiren Yıldırım, “Hemen karşısına şeref köşesi diyeceğimiz ve ilçemizin öne çıkan, aynı zamanda da tarihi olan bina ve yapılarına ait resimlerinin olduğu bir duvar, köşe yaptık. Burayı da Selçuklu döneminden kalan Ballıbaba Camisi, Koçubaba köyündeki çok eskiye dayanan Koçubaba türbesi ile tarihi alanların fotoğraflarıyla donattık” dedi. Yıldırım, ilçe hükumet konağının tüm vatandaşlar için hizmet alma noktasında hiçbir şekilde engeli kalmadığını kaydetti. AA

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu