Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKeskinKırıkkaleKültür SanatManşet

Keskin tarih ve kültürüyle zengin bir bölge

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencileri Keskin Belediyesi’ni ziyaret ettiler. Keskin’in tarih ve kültür açısından zengin bir bölge olduğunu açıklayan Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, Taş Mektep, Rum Kilisesi ve Sulu Mağara’nın da bu zenginliği daha da artırdığını söyledi.

 

RUM KİLİSESİ
Keskin hakkında açıklamasına devam eden Yıldırım , “19. yüzyılın ikinci yarısında yapılmış olan Keskin Ortodoks Kilisesi, Karıştıran Mevkii’ndedir. Geç Dönem Ortodoks Kiliselerindendir. Kilise, 4 sütunlu, kapalı Yunan Haçı planında yapılmıştır. Bugün yapının örtü sistemi çökmüş, doğu duvarı tamamen, diğer duvarları ise kısmen yıkılmıştır. Kilise, Keskin merkezinde yaşamış olan Ermeni ve Rumların ibadetlerini yaptıkları Ortodoks Kilisesi olarak bilinmektedir. Kilisenin bulunduğu mevkii, yazın vatandaşların mesire yeri olarak kullandığı alan olduğundan söz konusu yer kilise ile birlikte doğal sit özelliği göstermektedir. Tüm bu alanlar 2863 ve 3386 sayılı yasalar gereğince tescil altına alınmıştır”

 

TAŞ MEKTEBİ ZİYARET ETTİLER

1913 yılında Kız Mektebi olarak yapılmış olup halk kütüphanesi olarak hizmet vermekteydi, yakın bir zamanda Hacı Taşan Kültür Merkezi olarak hizmete devam etmektedir. Öğrenciler de geziden duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve daha önce hiç görmedikleri Sulu Mağara’yı görme şansı elde ettiklerini ifade ettiler.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu