Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

KESKİNDE YANGIN CAN ALDI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Dün Keskin ve Bahşılı ilçelerinden birbiri ardına yangın haberleri geldi. Keskinde Alzheimer hastası kadın hayatını kaybederken, Bahşılı’da dumanlardan etkilenen iki kişi hafif yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
KENDİ YAKTIĞI ATEŞTE YANDI
Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde evinin önündeki kuru otları yaktığı sırada ateşin kendisine sıçraması sonucu yere düşerek kafasını taşa vuran 75 yaşındaki alzheimer hastası kadın hayatını kaybetti.
Alınan bilgiye göre, Yenice Mahallesi’ndeki evinde tek başına yaşayan Belgüzar Şarlayan, evinin önündeki kuru otları yaktığı sırada ateş kendisine sıçradı. Kendisini yangından kurtarmak isteyen alzheimer hastası yaşlı kadın dengesini kaybederek düştü ve başını taşa çarptı.
Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, yaptıkları kontrollerde yaşlı kadının öldüğünü belirledi.
Şarlayan’ın cenazesi, ikindi vakti Keskin Çarşı Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Gündoğdu Mezarlığında toprağa verildi.
BAHŞILI’DA ANIZ YANGINI
Ayrıca Bahşılı ilçesinde çıkan anız yangınında dumandan etkilenen genç çiftçi, hastaneye kaldırıldı.KESKİNDE YANGIN CAN ALDI - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Serhat Parlak (20), Atadönmez Mahallesi Yahşihan ilçesi sınırında tarlasına sulama borusu döşediği sırada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı.
Kendisine uzak bir noktada çıkan yangını ve oğlunun fenalaştığını gören baba Fatih Dursun Parlak, durumu sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi.
112 Acil Servis ekiplerince Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan ve dumandan etkilendiği belirlenen Parlak, tedavi altına alındı.
Baba Parlak, yangının neden çıktığını anlayamadıklarını ve  yangının 20 bin lira civarında zarar oluşturduğunu söyledi.
UZMANLAR UYARIYOR
Yaz ayları ile birlikte artan anız yangınları sonrası uzmanlar uyardı. Anız Yakmak mahalli çevre kurulu kararınca yasaklanmıştır. Yasaklara uymayarak anız yakanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununun 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve Türk Ceza Kanununun 383 ve 526. maddesi uyarınca cezai işlem yapılmaktadır.
Çiftçilerimiz geçim kaynakları olan topraklarına kendi elleri ile zarar vermemeleri ve kanunlar önünde suçlu duruma düşmemek için “Anızları Yakmamaları” gereklidir.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x