Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKeskinManşet

Keskin’den su çıkmadı!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÖZEL HABER; FATİH GENÇER

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, su arama çalışmalarının sona erdiğini ve yapılan sondajlarda ilçeye yetecek kadar suyun bulunamadığını söyledi.

“İlk iş su sorununu çözmekti”

Gazetemiz Haber Müdürü Fatih Gençer’e özel açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Yıldırım, göreve geldikleri günden itibaren ilk çabalarının su sorununu çözmek adına olduğunu hatırlatarak, ekiplerin Keskin’in dört bir yanında su aradığını, sayısız sondajın yapıldığını belirtti. Yıldırım, yapılan arama çalışmalarının sona erdiğini su cümlelerle açıkladı; “

Yeteri kadar su bulunamadı

Keskin’de su arama çalışmalarına son verdik, çünkü Keskin’de yeteri miktarda su yok. Sondajlarda su bulundu ancak ilçeye yetecek kadar su bulunumadı. İlçemiz Kapulukaya Barajı’ndan su almaya devam edecek. Su şebekesi yenileme çalışmalarına hız verdik ve hızla devam ediyor. Bu konuda İller Bankası ile görüşmeler yaptık ve yenileme çalışmalarının hızlandırılmasını istedik.

Şebekeler yenileniyor

Kapulukaya Barajı’ndan gelen şebekede kaçaklar var. Bunların tespiti ve onarımı için çaba sarf ediliyor. Yıpranma ve eskime olan kısımların da yenilenmesini sağlayacağız. Su aktarımının daha az enerji ile sağlanması için bu çalışmalar çok önemli. İlgili şirket öncelikli olarak bunu sağlamak için çalışıyor. Geçtiğıimiz günlerde İller Bankası Bölge Müdürü’nün Keskin ziyaretinde bu konuyu ayrıntılı olarak görüştük.  Keskin’i biran önce su noktasında rahata kavuşturmak istiyoruz”

Projeler hızlandırılıyor

Yıldırım ilçede yer alan camiinin yenilenme ihalesinin tamamladığını sözlerine ekleyerek, “Vakıflar Bölge Müdürü ile de görüşmeler yaptık. Çarşı Camii’nin yenilenmesi ihalesi yapıldı. Bölge Müdürü ile bununla ilgili inceleme yaptık. Daha başka projelerimiz var, devlet eliyle yapılacak yatırımlar var. Biz tüm bunları hızlandırmak adına gerekli girişimlerimizi yapıyoruz. Halkımızın sabırlı ve destek veren bir davranış içerisinde olmasını istiyoruz. İnşallah hep birlikte Keskin’i eski günlerine kavuşturmak için çaba sarfedeceğiz” dedi.

10 adet yeni otobüs geliyor

Üniversite öğrencilerinin yaşadığı ulaşım sıkıntısının da çözüleceği müjdesini veren Belediye Başkanı Yıldırım, ulaşım sıkıntısı noktasında ise şu açıklamayı yaptı; “Özellikle Keskin Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz bu konuda sıkıntı yaşıyorlar. Biz bu sıkıntıyı çözmek ve ulaşımı rahatlatmak adına girişimlerimiz oldu. 10 adet minibüs alımı ihalesini tamamladık. Ayın 26’sında bu ihaleyi resmileştireceğiz. Dolayısıyla bu işlemle birlikte ulaşım sıkıntısı ortadan kalkmış olacak”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu