Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKeskinManşet

Keskin’in tarihi mekanlarını gezdiler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin’in tarihi mekanlarını gezdiler

Son günlerde Kırıkkale’nin Keskin ilçesi çevresinde artan turistik canlanmaya Kırıkkaleliler Derneği de düzenledikleri turla katkıda bulundu.

 

ANKARA’DAN GELDİLER

Keskin ve Karakeçili arasında bulunan tarihi ve turistik alanlar Keskin İlçe Kaymakamı Muammer Köken’in de katkılarıyla turizm acentelerinin yeni uğrak noktalarından biri haline geldi. Ankara’da faaliyetlerini sürdüren Kırıkkaleliler Derneği üyeleri de düzenledikleri tur ile hem Kırıkkale’de bulunan değerleri yakından tanıma fırsatı buldular hem de şehrin turizmine katkıda bulundular. Hasan Dede Türbesi, Taş Mektep, Sulu Mağara, Rahmi Pehlivanlı Sanat Evi, Büklükale gibi yöredeki pek çok alanda bulunan vakıf üyeleri kentin kültürüne dair incelemeler yapma fırsatına sahip oldular.

 

ORGANİZASYONLAR SÜRECEK

Ayrıca, Taş Mektep’te müzisyen Taşan kardeşler tarafından karşılanan tura katılan vakıf üyelerine burada yöreye özgü müzik ziyafeti sunuldu. Kırıkkale’de gezilip görülmeye dair çok yer olduğunu ifade eden Kırıkkaleliler Derneği Başkanı Av. Abdullah Polat, buna benzer tanıtıcı tur organizasyonlarının süreceğini dile getirdi.

 

DİĞER İLÇELERE DE GEZİ DÜZENLEYECEĞİZ

Dernek Başkanı Abdullah Polat, yaptığı açıklamada, geziyi Keskin’den başlatmalarının amacının Keskin’in tarihinin çok eskilere dayandığını ve ilçede bulunan tarihi yapıları tanıtmak istediklerini söyledi. Geziye bugün Keskin’den başladıklarını ifade eden Polat, “Hacı Taşan Kültür Merkezi, kralların ressamı Rahmi Pehlivanlı’nın evi, Sulu Mağara, Kibrithane ve 1903 yılında yapılan kilise binası şimdi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binası, fişekhane, Köprü köyünde bulunan Çeşnigir Köprüsü olmak üzere bu yerleri tüm Türkiye’ye tanıtmak için geziyi düzenledik. Dernek olarak diğer ilçelere de gezi düzenleyeceğiz.” diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x