Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

KIDIMDER ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği (KIDIMDER) ve Kimse Yok Mu Derneği ortaklaşa erzak yardımında bulundu.
40 ihtiyaç sahibine ulaşıldı
Yaklaşık 40 koli gıda paketti dağıtıldı. Dağıtıma KIDIMDER Başkanı Mustafa Lüy,  Dernek Başkan Yardımcısı İsa Yıldırım, Abbas Günel ve üyeler katıldı. Dernek üyeleri tek tek evleri dolaşarak yaklaşık 40 ihtiyaç sahibi aileyi sevindirdi. ‘Ramazanda el ele’ sloganıyla yola çıkan gönüllüler, içinde bakliyat, un, pirinç ve kahvaltılıktan oluşan yardım paketlerini ailelere teslim etti. Yardıma muhtaç insanlarla tek tek dolaşan KIDIMDER Başkanı Mustafa Lüy, kendilerine destek sağlayan gönül dostlarına teşekkür etti.
 
Halkı dayanışmaya davet etti
Peygamber Efendimizin (SAV)’in ‘Komşusu açken kendisi tok yatan gerçek mümin değildir’ Hadis-i Şerifi’ni hatırlatan Lüy,  “Peygamberimizin (SAV) bu sözünün hikmetini düşünerek en azından sofrasındaki üç çeşit yemeğin birisini ihtiyaç sahiplerine ikram etmeliyiz. Bayrama onların da sevinerek girmelerini sağlamalıyız.” dedi. Lüy, “Bu yardımları ulaştırırken ailelerin gözlerindeki o sevinci görmek bizleri duygulandırdı. İhtiyaç sahibi ailelerimizle dertleşmek, onların ihtiyaçlarını gidermek herhalde manevi hazzı yüksek en güzel faaliyetlerden biridir. Bütün Kırıkkalelilere bu yardım faaliyetine katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu