Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN SALDIRIYA “ORTAK TEPKİ”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de siyasi partiler, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıya karşı ortak tepki gösterdi
AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi Kırıkkale il teşkilatları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıyı kınadı.
AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, CHP İl Başkanı Ahmet Önal, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu ve Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, CHP İl Başkanlığında yaptıkları ortak basın açıklamasıyla CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıyı protesto etti.
Ortak bildiri metnini okuyan Akçay, toplumun, dilinin, dininin, ırkının, bayrağının ve renginin ne olursa olsun, yaşanan terör olaylarına ortak tepki koyması gerektiğini söyledi.
Tüm dünyada ülkelerin istikrarını bozmak, amacı taşıyan terör örgütlerinin, gerçekleştirdikleri saldırılarla toplumları sindirme ve yok etmeyi amaçladıklarını ifade eden Akçay, şunları kaydetti:
“Ülkemizde uzun yıllardır faaliyet gösteren terör örgütleri sürekli olarak isim değiştirse de aynı amaca hizmet etmektedir. Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimiyle ülkemizi parçalamayı, milletimizi birbirine düşürmeyi amaçlayan ancak başaramayan terör örgütü, yüzünü ve gücünü PKK ve PYD, DAEŞ terör örgütüne çevirmiştir. Bu milletin mayasında esaret deği,l cesaret vardır. Hiçbir terör örgütü ve çete milletimizi korkuya düşüremeyecek, kardeşi kardeşe düşürmeyi başaramayacaktır. 780 bin kilometrekare vatan toprağı, 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ortak yurdudur, asla bölünemez, parçalanamaz. Vatanın bütünlüğü hepimizin koruması altındadır. Bizler siyasi partiler olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na düzenlenen hain saldırıyı kendimize yapılmış sayıyor ve şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. İnsanların dilleri, dinleri, ırkları, renkleri ne olursa olsun göz yaşlarının rengi aynıdır.”
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x