Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Kim bilir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kim bilir

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ‘Kim Bilir’ sloganıyla bilgi yarışması düzenlendi.

 

TÜRKİYE FİNALLERİ MAYIS’TA

Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Kültür ve Sanat Yarışmaları’ adı altında gençler arası Türk müziği, şiir, tiyatro ve bilgi yarışmaları düzenledi. Bu yarışmalarda gençlerin yeteneklerini sergileme fırsatı bulması bekleniyor. Aralık ayında başvuruları alınan yarışmalar, gençlerin geleneksel sanata sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi amacıyla düzenlenecek. İl birinciliği, grup birinciliği ve Türkiye finali olmak üzere üç aşamada gerçekleştirilecek. Yarışmaların grup birinciliği aşaması Mart ve Nisan aylarında, Türkiye finalleri ise Mayıs ayında yapılacak.

 

PLAKET VERİLDİ

Yarışmalar kapsamında ‘Kim Bilir’ sloganıyla Kırıkkale’de bu sene ilk kez düzenlenen bilgi yarışmasına 14-17 ve 18-25 yaş aralığındaki gençler katıldı. Lise ve üniversite düzeyinde iki farklı kategoride yapılan yarışmada gençlere, genel kültür, tarih (İslam, Türk ve Dünya Tarihi), sanat tarihi, edebiyat, coğrafya, vatandaşlık, güncel konular, görsel sanatlar, müzik, sayısal mantık ve spor kültürü konularından seçmeli sorular yöneltildi. Bu bağlamda Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi koordinesinde orta öğretim kurumları arasında gerçekleştirilen bilgi yarışmasında Kırıkkale Fen Lisesi il birincisi oldu. Kırıkkale Fen Lisesi, Nisan ayında Kayseri’de yapılacak bölge yarışmasında şehri temsil edecek. Yarışmada dereceye giren öğrencilere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir tarafından plaket ve katılım belgesi verildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x