Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Keskin

Kimi anıyorsunuz kimi?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ, HACI TAŞAN YERİNE, MUHARREM ERTAŞ’I ANIYOR
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bozkır Türkülerinin üstatlarından Hacı Taşan’ın 34’üncü ölüm yıldönümünde Muharrem Ertaş’ı anıyor.

SAYISIZ ESERİ BULUNUYOR
TRT repertuarlarına girecek kadar birçok eseri dile getiren ve 53 yıllık ömründe sayısız esere imza atan merhum Hacı Taşan, 34’üncü ölüm yıldönümünde düzenlenen birçok etkinlik ile anılırken, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bozkır Türkülerinin Üstatlarından Hacı Taşan yerine, ustası Muharrem Ertaş’ı anıyor. Göreve geldiği günden bu yana sürekli eleştirilen ve ilimiz sınırları içerisinde bulunan tarihi eserler ve kültürümüze sahip çıkmadığı için eleştirilen İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, anma etkinliklerinde Hacı Taşan yerine, Muharrem Ertaş’ı anması üzerine okları bir kez daha üzerine çekti.

ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE
Yaptığı ve yapmadığı işler ile sürekli eleştirilerin hedefi olan İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, en büyük tepkiyi ise kendi yöremizin eserlerini seslendiren ve gelecek nesillere kültürümüzü yansıtan Ustalar Topluluğunu lav etmek istemesi üzerine almıştı. Yapılan haberler ve eleştiriler üzerine İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, ustalar Topluluğunu lav etme düşüncesinden vazgeçmişti. Müdür Er, lav etmek istediği ustalar Topluluğunun verdiği konserlerde Bozkır Türkülerinin Üstatlarından olan Hacı Taşan’ın eserlerine ise büyük yer veriyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x