Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Kimsesizlerin kimsesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP Kırıkkale İl Başkanı Ziya Kavlak, Cumhuriyetin 91. Kuruluş yıl dönümünü, “Cumhuriyet’e sahip çıkmanın demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe, kardeşliğe, akıla, bilime  sahip çıkmak anlamına gelmektedir” sözleriyle kutladı.

 

“TARİH SAYFALARINA DESTAN GİBİ YAZILDI”

İl Başkanı Kavlak, “Büyük bir onur, gurur ve geleceğe güvenle bakarak 91. yaşını kutladığımız Cumhuriyet, bir gün önce kararlaştırılıp, ertesi gün ilan edilmedi. Cumhuriyet’in ilk adımı 1915’te Çanakkale’de, ikinci adımı 19 Mayıs 1919’da Samsun’da, üçüncü adımı  4 Eylül 1919’da Sivas’ta, dördüncü adımı 23 Nisan 1920’de Ankara’da, beşinci adımı 9 Eylül 1922’de İzmir’de tarih sayfalarına destan gibi yazıldı ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edildi.

 

“SANATI VE SANATÇIYI YÜCELTTİ”

Cumhuriyet yaşamımıza özgürlük, bilim, akıl, yaşamı sorgulamak, halkın iradesiyle,  toplumun değer yargılarına saygı duymak ve bilhassa kimsesizlerin kimsesi olarak girdi. Cumhuriyet dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetmeden bireyin  özgürleşmesini,  kardeş olmasını sağladı, sanatı ve sanatçıyı yüceltti. Cumhuriyetin attığı en büyük adımlardan biri de kadınlarımızın eşit yurttaş statüsü kazanması ve sosyal yaşama katılması oldu.

 

“CUMHURİYETİN KAZANIMLARINI KORUMAYA…”

  1. yaşını kutladığımız Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu izlerini bedenleriyle benliklerinde taşıyan gazilerimizi ve günümüzde cumhuriyet ile cumhuriyetin kazanımlarının korumaya kararlı olan tüm vatandaşlarımızı içtenlikle kutluyor, sevgiler, saygılar sunuyorum”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu