Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

KIRIKKALE 1.Sİ FEN LİSESİNDEN

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE BİRİNCİSİ
Daha önce yapılan YGS sonuçlarına göre Türkiye 100.sü ve Kırıkkale 1.si çıkaran Fen Lisesi’nde gelenek bozulmadı. Kırıkkale Fen Lisesi aynı başarıyı LYS’de de göstererek başarının tesadüf olmadığını ispatladı. LYS sonuçlarına göre Türkiye 406.sı ve Kırıkkale 1.si Mehmet Enes Uysak oldu.  Yine LYS sonuçlarına göre Kırıkkale Fen Lisesi’nin ilk binde 7 öğrencisi olduğu görüldü. Sınav sonuçlarından sonra yapılan tercihlerde ise Kırıkkale Fen Lisesi bölgesinde 1 numara olmaya devam etti.
TAM BURSLU OLARAK KAZANDI
2016 LYS yerleştirme sonuçlarına göre Kırıkkale Fen Lisesi ve İl Birincisi Mehmet Enes Uysak, TOBB Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini tam burslu olarak kazandı.  Bunun yanı sıra Kırıkkale Fen Lisesi’nden 26 öğrenci Tıp Fakültelerine, 8 Öğrenci Diş Hekimliği Fakültelerine, 18 öğrenci Mühendislik Fakültelerine, 2 Öğrenci Mimarlık Fakültelerine, 11 öğrenci Hukuk Fakültesine, 1 öğrenci Boğaziçi Üniversitesi Psikloji, 1 öğrenci Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, 1 öğrenci Eczacılık, 1 öğrenci Beslenme ve Diyetetik, 1 öğrenci Odyoloji, 1 Öğrenci Veterinerlik, 1 öğrenci İşletme (İngilizce) Bölümlerine yerleşti.
ÇETİN ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ
İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin öğrencileri tebrik etti. Başarılarının devamını diledi. Okul Müdürü Nusret Kılıç da bu başarılarının tesadüf olmadığını, öğretmen-öğrenci-veli diyaloğunu çok iyi sağladıklarını, bu durumun da öğrenci başarısına yansıdığını belirtti. Bu başarıda emeği geçen, öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x