Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Kırıkkale Gazi Külliyesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIM TÜRKLERİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ KIRIM’A KÜLLİYE YAPTIRIYOR

 

Kırıkkale’de faaliyetlerine devam eden Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Ukrayna’nın Herson İli Geniçesk İlçesi’ne ‘Kırıkkale Gazi Külliyesi’ yaptırmak için kampanya başlattı.

 

GENİÇESK İLÇESİNE YAPILACAK

Kurulduğu ilk günden itibaren farklı alanlarda yaptıkları faaliyetlele adından sıkça söz ettiren Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Ukrayna’nın Herson İli Geniçesk İçesi’nde bulunan soydaşları için önemli bir çalışmaya imza attı. Dernek tarafından alınan ortak karar ile bölgeye ‘Kırıkkale Gazi Külliyesi’ ve yaptırmak için kampanya başlatıldı.

 

ATA YURDU KIRIM

Dernek binasında gazetecilere proje hakkında açıklamada bulunan Başkan Yılmaz İdik, “Ata yurdu Kırım’a,  cami ve okul yapımı için böyle bir girişimde bulunduk. Bizler vefa borcumuzu ödemek, soyumuzdan gelen o kişilerin hatıralarının yaşatılması amacıyla bu çalışmanın içerisine girdik. Tatar Türkleri olan bizler Kırım’a bir külliye yapmak suretiyle maddi ve manevi kardeşlerimizin yanında olmak istemiştik” şeklinde konuştu.

 

KARDEŞLERİMİZİ UNUTMADIK

Fakat Kırım’ın tekrar Rusya tarafından işgali ile bu isteğimizi gerçekleştiremedik. Bu sebeple kardeşlerimizin Kırım sınırında yoğun olarak yaşadıkları Ukrayna Cumhuriyeti Herson ili Geniçesk ilçesinde yapılacak olan ‘Kırıkkale Gazi Külliyesi’ adı verilecek bir inşaatı destekleme kararı aldık. Bu yapı kompleksi içerisinde Milli Mektep, cami, aşevi, misafirhane, kütüphane, abdesthane, gibi pek çok tesis yer alacaktır. Yardım yapacak hayırsever vatandaşlarımızın derneğimize ya da bizlere ulaşmalarını bekliyoruz” dedi.

 

Haber: Veli Yılmaz

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x