Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

KIRIKKALE İŞKUR’DAN GİRİŞİMCİLİK SEMİNERİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de istihdama yönelik çalışmalar yürütülürken, bir yandan da esnafı canlandırmak için çeşitli projeler faaliyete geçiriliyor.

 

234 KİŞİ BAŞVURDU

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanları ve Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Ertuğrul Karakaya tarafından Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda girişimcilik semineri verildi. Seminere Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, KOSGEB İl Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi yetkilileri ve girişimcilik eğitimi almak isteyen yaklaşık 234 kişi katıldı.

 

KREDİ KULLANMA İMKANI

Kırıkkale İŞKUR İl Müdürlüğünce organize edilen seminerde, düzenlenecek olan ‘girişimcilik’ kurslarıyla meslek sahipleri, ürettikleri projeler kapsamında Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ndan (KOSGEB) 80 bin liraya kadar kredi alabilecek. Kursa katılanlar, proje geliştirme karşılığında KOSGEB’den 27 bin ila 80 bin TL alacağı kredinin yüzde 20’si karşılıksız olacak. Proje kredisinin geriye kalanı ise 2 yıl sonra ödenmeye başlanacak ve 24 ay vadeli olacak. 70 saat eğitimin verileceği kurslarda kursiyerlerin günlük 20 TL ücreti ve genel sağlık sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Kursiyerler girişimcilik üzerine aldıkları sertifikalarıyla KOSGEB’e projeleriyle başvuracak.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu