Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kırıkkale, Milletini seven insanlarla dolu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE KARŞILANAN VALİ HAKTANKAÇMAZ “BUNDAN SONRA TEK DERDİMİZ KIRIKKALE” DEDİ

 

İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği, Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı görevindeyken Kırıkkale’ye vali olarak atanan Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, resmi olarak görevine başladı. Hükümet Konağı önünde karşılanan Haktankaçmaz, kendisini bekleyen heyetle tanıştı.

 

BİSMİLLAH DİYEREK BAŞLADIK

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kırıkkale’ye Vali olarak atanan Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, görevine başladı. Haktankaçmaz için Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Vali Yardımcısı Rıfat Ata, görevine yeni başlayan Haktankaçmaz’a çiçek takdim etti. Ardından tören mangasını selamlayan Haktankaçmaz,  Vali Yardımcıları ile kamu kurum müdürleriyle tanıştı. Daha sonra makamına geçen Haktankaçmaz, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Törenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Haktankaçmaz, “Bugün itibariyle bismillah diyerek göreve başladık. Kutsal bir görevi devraldık, böyle bir görev bugüne kadar bize boğazından kesip yatırım yapan ekmeğini bölüp bizim eğitimimiz için belki diğer işler için harcayan milletimize borcumuzu bir şekilde ödemeye verilmiş bir fırsattır” dedi.

 

ONUR VERİCİ BİR DURUM

Haktankaçmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ Elbette ki bu kutsal göreve layık görülmem benim için onur meselesi. Ayrıca bir sorumluluk getiren bir iş. Rabbimden duam yüz akıyla buradaki görevimizi yapabilmemiz. Bize güvenip bu görevi layık görenleri mahcup etmememiz. Kırıkkale Türkiye’nin kalbinde olan bir il. Kuzeyiyle Güneyini birbirine bağlayan yolların adeta kilit noktası. Memleketini milletini seven insanların diyarı. Bu memlekette görev yapmak ayrıca bir şans olarak değerlendiriyorum. Şunu da ifade etmem lazım; en son yaklaşık on yıl önce gördüm Kırıkkale’yi. Ve o süre zarfından bugüne çok değişmiş, gelişmiş. Burada görev yapan herkese tekrardan teşekkür ediyorum.”

 

EMANETİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

“Bizimde görevimiz, aldığımız bu bayrağı bize emanet edilen bu bayrağı, bir adım daha ileriye taşımak. Bunun için elimizden geleni yapmak şunu açıkça ifade etmek istiyorum. Kırıkkale’de görev yaptığım süre boyunca bugün başladık. Vakti geldiğinde ayrılacağız. Ama ayrıldığımız zaman buradaki insanlarımızın Haktankaçmaz valimiz şu taşı aldı, şuraya koydu desinler. Hayırla yâd edebilmesi. Kırıkkale’de de şöyle başarılı çalışmalara imza attı denmesi. Muhakkaki bütün ihtimalleri ele alacağız. İstişare içerisinde yapacağız milletvekillerimizle sivil toplum kuruluşlarımızla halkımızla her şeyi iç istişare yapacağız. Bir proje ne kadar güzel olursa olsun ne kadar mantıklı olursa olsun o proje sahiplenilmemişse bütün Kırıkkale’de yaşayan hemşerilerimizle sahiplenilmesi gerekir. Yaptığımız her işi laikiyle yapmamız gerekiyor.”

 

RAMAZAN AYI ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

“Ortak akılla istişare içerisinde yapacağız. Herkesin farklı fikirleri vardır o verdiğmiz kararı hepimiz sahipleneceğiz. Sahiplendiğimiz işi başarılı şekilde götüreceğiz. Önümüz ramazan ayı bu dönem içerisinde çok hızlı bir şekilde ilimizi tanımak için gerekli toplantıları yapacağız. Bu süreci olabildiğince atlatıp hemen çalışmalara başlayacağız. Kırıkkale huzurlu ve güvenli bir il, Bu güveni ve huzuru bölmeye kasteden devletin bütünlüğüne kastedenlere fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin içinden geçmekte olan durumu gözden geçirerek bizlerde en güzel çalışmaların yapılması için çalışacağız. Bundan sonra tek derdimiz Kırıkkale. Hep beraber inşallah bundan sonra var gücümüzle elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Herkesin yardımına ihtiyacımız olacak” dedi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu