Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kırıkkale Şehidine Sahip Çıktı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

 

Gazi Mahallesinde meydana gelen olayda Şehit düşen Polis Memuru Muhammet Fatih Sivri, ikindi namazına müteakip Nur Caminde kılınan cenaze namazda son yolculuğuna uğurlandı. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı Şehit Töreninde ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları atıldı.

Kırıkkale Şehidine Sahip Çıktı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

HELALLİK ALINDI

Gazi Mahallesi’nde, terör örgütü operasyonunda ölü ele geçirilen Günay Özarslan’ın cenazesi için toplanan ve dağılmayan gruba müdahale sırasında düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Muhammet Fatih Sivri’nin cenazesi, Bahçelievler Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Baba ocağında helallik istenilmesinin ardından Şehit Sivri’nin naşı Merkez Nur Camine götürüldü. Şehit Sivri yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı Şehit Töreninde son yolculuğuna uğurlandı.

 

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen olaylar sonrası sular durulmuyor. Neredeyse her gün gösteri düzenlenen Gazi Mahallesi, bir gurubun eylemine sahne oldu Gösteriler devam ederken, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Muhammet Fatih Sivri, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda hayatını kaybeden Sivri’nin şehit haberi baba ocağına ateş gibi düştü.

 

Kırıkkale Şehidine Sahip Çıktı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

ACI HABERİ AİLEYE VERDİLER

Göğsüne isabet eden 3 mermiyle yaralanan polis memuru, olay yerine gelen sağlık ekiplerince Gaziosmanpaşa’daki Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların müdahalesine rağmen Muhammet Fatih Sivri hayatını kaybetti. Sivri’nin şehit olduğu haberi, ilimizdeki yakınlarını yasa boğdu. Acı haberi aileye Emniyet Müdürü Hasan Onar, beraberinde sağlık görevlileri ile verdi.

 

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Anne ve babası daha önce haberi alıp İstanbul’a hareket ettiği belirtilen şehit Sivri’nin Bahçelievler Mahallesi’ndeki baba ocağı taziye ziyaretine gelen yakınları ve komşuları ile dolup taştı. Sinir krizi geçiren bazı yakınlarına hazır bekletilen ambulansta sağlık görevlileri müdahale etti.

Kırıkkale Şehidine Sahip Çıktı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

İZİNLER İPTAL OLDU NİŞANINI ERTELEDİ

5 Eylül’de evlenecek olan Muhammet Fatih Sivri’nin nişan töreninin yapılmasının planlandığı, ancak Türkiye genelinde izinlerin iptal olması nedeniyle töreninde ertelendiği öğrenildi. Polis memuru Muhammet Fatih Sivri’nin cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

 

ŞEHİDİN EVİNDE AĞITLAR YAKILDI

Törende duygusal anlar yaşayan Emniyet Müdürü Selami Altınok, “Çok arzu ederdim Muhammet’in yerine ben şehit olmayı. O hissiyatı, o hainlere ve o şerefsizlere yaşatmayacağız”

 

İstanbul’da yapılan törenin ardından şehit Sivri’nin naaşı önce hava yolu ile Ankara’ya daha sonra karayolu ile memleketi ilimize getirildi. Şehit Sivri’nin cenazesi ilk olarak baba ocağı Bahçelievler Mahallesine getirildi.

Kırıkkale Şehidine Sahip Çıktı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

AĞITLAR YÜREKLERİ DAĞLADI

Yüzlerce kişinin taziye için geldiği şehidin evinde ağıtlar yakıldı. Bahçelievler Mahallesi’ndeki tüm binalar dev bayraklarla donatıldı. Şehidin cenazesi burada yapılan duanın ardından Polislerin omuzlarında Nur Camii’ne götürüldü. Cenaze’de namazı öncesi aile yakınlarının ve arkadaşlarının tabutun başında ağıtları yürekleri dağladı.

Kırıkkale Şehidine Sahip Çıktı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

DEV TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR

Cenaze töreninde Sivri’nin annesi Zarife, Babası Mehmet, kız kardeşi Nazan, sözleneceği Pınar ve törene katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Cenaze namazı sonrasında vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar atarak yürüyüş yaptılar. Teröre lanet yağdıran vatandaşlar, ‘Şehidim Hakkını Helal Et Bize’ diyerek tepkilerini gösterdiler.

 

DUALAR EŞLİĞİNDE UĞURLANDI

Şehit Polis memuru Muhammet Fatih Sivri’nin cenazesi Nur Camiinde kılınan ikindi namazının ardından Yenimahalle mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, MHP Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Sivri ailesinin yakını katıldı.

Haber-Foto: Burak Can

 

Kırıkkale Şehidine Sahip Çıktı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Kırıkkale Şehidine Sahip Çıktı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Kırıkkale Şehidine Sahip Çıktı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu