Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür SanatManşet

Kırıkkale Üniversitesi ile İmam Hatip lisesi öğrencileri geziye katıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi ile İmam Hatip lisesi öğrencileri geziye katıldı
‘DÜNÜMÜZ YARINLARIMIZDIR’ KARS’TA
İlim Yayma Cemiyeti Kırıkkale Şubesi gençlere tarih bilinci ve hareketlilik kazandırmak amacıyla ‘Dünümüz, Yarınlarımızdır’ projesi kapsamında Kars gezisi düzenledi. Kars’a gidecek 62 kişilik gezi kafilesinde Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri de yer aldı.
Tarihi yerlere gezdiler
Kırıkkale İlim Yayma Cemiyeti, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2014 yılı destek programı kapsamında finanse edilen “Dünümüz, Yarınlarımızdır’ projesi kapsamında Kars gezisi düzenledi. Kırıkkale İmam Hatip Öğrencileri ve Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerin oluşacak 62 kişilik öğrenci grubu,  Kars’ta, İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi’nin tertiplediği Çanakkale fotoğraf sergisini ziyaret etti. Sergi ziyareti sonrasında tarihi 300’ lü yıllara dayanan ani harabelerini inceleyen öğrenci grubu, Kars kalesi, Ebul Hasan  Harakani türbesi ve camii, kümbet camii, büyük katedral,Yusuf paşa ve Fethiye camilerini gezdiler.
Şehitliğe ziyaret
Kars gezi programı çerçevesinde Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki şehitlikleri ziyaret eden Kırıkkale öğrenci kafilesi, burada duygulu anlar yaşadı. Şehitlikte şehitlerin ruhlarına Kuran-ı Kerim okuyan öğrenciler, ulus olmanın vatan olmanın bedelini canları ile ödeyen aziz şehitleri anma sevincini yaşadılar. Projenin devam eden sonraki ayağında ise Erzurum ziyaretleri yapılacağı bildirildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu