Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kırıkkale Valisi MKEK yönetiminden çıkartıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bir dönem önce Kırıkkale’de oluşturulan Güçbirliği Platformunun çalışması neticesinde fabrikalarının büyük bölümünün bulunduğu Kırıkkale’yi temsilen MKEK yönetimine giren Kırıkkale Valisi yönetim kurulu üyeliğinden çıkartıldı. Her yeni Kırıkkale Valisinin MKEK yönetiminde yer alacağının açıklanmasına rağmen Kırıkkale’ye verilen sözün yerine getirilmemesi tepkiyle karşılandı.

VALİLER GÖREV YAPACAKTI
Zamanın Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Güçbirliği platformu çalışması neticesinde MKEK yönetimine dahil olmuştu. Karar sonrası yapılan açıklamada, bundan sonra Kırıkkale’ye Vali olarak atanan kim olursa olsun, MKE Yönetim Kurulu Üyesi de olacak. MKE’nin toplantılarına katılacak olan valiler, alınan kararlara da oy kullanabilecek” ifadelerine yer verilmişti. Bu açıklamalara rağmen oluşturulan yeni yönetimden Kırıkkale Valisinin çıkartılması Kırıkkale’de üzüntüyle karşılandı. Kırıkkale’de Milletvekilliği seçimlerinin ardından önce güç birliği platformu toplantılarına ara verildi, şimdi ise MKEK’daki Kırıkkale’nin yönetim kurulu üyeliği kaldırıldı. Kırıkkale Valisinin çıkartıldığı MKEK’nın yeni Yönetim Kurulu başkan ve üyeleri, Başkan Vekili Ahmet Taşkın, Üye Hayrettin Özden, Üye TÜMG. Kemal Yeni, Üye Müh.Alb.Murat Kayraklık şeklinde oluştu.

KIRIKKALE’NİN KAZANIMLARI
Kırıkkale Valisinin yönetimde olması Kırıkkale lehine birçok gelişmenin de yaşanmasına neden olmuştu. Barut Fabrikasına ait 500 dönümlük arazinin Silah İhtisas OSB’ye tahsisinde, MKE’ye ait Yeni Mahalle, Fabrikalar Mahallesi ve Atatürk Bulvarında bulunan arazilerin Kırıkkale Belediyesine devrinde, MKEK yürüyüş yolunun halka açılması gibi Kırıkkale’yi yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanmıştı. MKEK’nın Fabrikalarının büyük bölümünü bünyesinde barındıran, her türlü yüke ve riske göğüs geren Kırıkkale’nin Valisinin yeni yönetimde yer bulmaması tepkiyle karşılandı. Yönetim Kurulu üyeliğinin MKEK’nın Kırıkkale’ye verdiği değerin bir nişanesi olarak algıladıklarına dikkat çeken Kırıkkaleliler verilen sözün yerine getirilmesine bir anlam veremediklerini, yönetimde Kırıkkale Valisine yer verilmemesinin gerekçesinin kamuoyuna açıklanması gerektiğine vurgu yaptı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x